Talis


Huurders gezocht voor nieuwbouw Huurlingsedam

In de Wijchense nieuwbouwwijk Huurlingsedam gaan de bouwers voor de vervolgfase aan de slag.

Woningcorporatie Talis is hier erg gelukkig mee: voor huurders komen er weer 34 huurwoningen bij. Belangstellenden kunnen vanaf 25 april een week lang via Entree reageren. Talis zoekt nu al huurders, zodat zij op tijd zijn om zelf sanitair, keukens en tegels uit te kiezen.

De uitbreidingswijk aan de oostkant van Wijchen zal uiteindelijk uit 1150 woningen bestaan. De oplevering van de woningen is naar verwachting in 2012. Een gunstig effect van de nieuwbouw is dat er beweging komt op de woningmarkt in Wijchen. Van de 34 genoemde woningen zijn er 20 bestemd voor sociale huur. De woningen met een huurbedrag van EUR 652,52 zijn met het oog op doorstroom bestemd voor Wijchenaren die nu een sociale huurwoning hebben.

Een opvallend kenmerk van Huurlingsedam is de dorpse uitstraling van de wijk, met een mix van kleine en grote woningen, `kromme' straten en veel groen en water in de omgeving. Ook voor deze fase worden huizen gebouwd die er van buiten en binnen afwisselend uitzien, met een mooie kwaliteit. Ze hebben twee of drie slaapkamers, en per type komen er twee tot zes woningen. `Ik ben blij dat de Huurlingsedam met deze nieuwbouw weer meer eigen gezicht krijgt', zegt woonconsulent Pierre Sophie van Talis.

Naast de huurwoningen bestaat de Talis-nieuwbouw uit drie koopwoningen, die door Driessen Makelaardij verkocht zijn onder de gunstige voorwaarden van Koopgarant. Dat is een regeling waarbij woningzoekenden een huis kopen voor een bedrag dat een kwart lager ligt dan de marktwaarde. In totaal komen er in Huurlingsedam vijfenzeventig Koopgarant-woningen. In een eerdere fase zijn er al zo'n 50 Koopgarant-woningen opgeleverd.