Politie Gelderland-Midden

Wilde achtervolging na vechtpartij

Publicatiedatum: 22-4-2011 11:27:49

ARNHEM/DUIVEN - Na een vechtpartij op de Johan de Wittlaan in Arnhem is donderdagmiddag 21 april een wilde achtervolging ontstaan tussen de betrokkenen en enkele politiewagens. Een politiewagen liep daarbij schade op. De achtervolging stopte in Duiven, daar wisten de betrokkenen ook te ontkomen. Bij de vechtpartij was een 24-jarige Arnhemmer gewond geraakt.

Rond kwart over drie waarschuwden omstanders de politie nadat ze gezien hadden dat op de Johan de Wittlaan enkele mannen slaags waren geraakt. Nog voor de komst van de politie was een zwarte Audi met daarin twee mannen weggereden terwijl het slachtoffer gewond op straat zou liggen. Kort daarop zagen agenten de bewuste auto in de wijk Presikhaaf rijden, waarna de achtervolging werd ingezet.

Afschudden
Via Presikhaaf ging de rit verder over de IJsseloordweg richting Velperbroekcircuit, waarbij de bestuurder van de Audi allerlei capriolen uithaalde kennelijk om de politiewagen af te schudden. Daarbij kwam het ook tot een aanrijding tussen de Audi en een politiewagen. Via de A12 ging de achtervolging naar Duiven, waar de auto op een gegeven moment onbeheerd werd aangetroffen op het Eilandplein. De politie heeft de zaak in onderzoek en is nog op zoek naar de inzittenden van de Audi. Voor zover nu bekend zou een zakelijk conflict de aanleiding zijn geweest tot de mishandeling. (2011047599-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---