Gemeente Bernheze


Groen Bernheze in de rode cijfers

De gemeente Bernheze heeft de boeken over het jaar 2010 afgesloten met een negatief resultaat van bijna EUR 1,6 miljoen. Het college van burgemeester en wethouders heeft de jaarstukken over 2010 aan de gemeenteraad aangeboden om vast te stellen op 1 juni 2011. Het voorstel aan de raad is om het tekort aan de reserve `nader te bestemmen' te onttrekken.

Het negatieve resultaat is ontstaan uit een aantal oorzaken die gebaseerd zijn op lagere inkomsten of hogere uitgaven. Van het totale resultaat komt een bedrag van ruim EUR 2,6 miljoen negatief ten laste van de bouwgrondexploitatie. De gevolgen van de economische crisis hebben in 2010 een impact gehad op de bouwgrondexploitatie Dit is met name zichtbaar in de activiteiten bij het bouwrijp maken van de grond en de opbrengsten uit de grondverkopen. De werkzaamheden aan de complexen hebben stilgelegen en zijn doorgeschoven naar 2011 en verder. Dit geldt ook voor enkele van de geplande verkopen. Daarnaast geschiedde de inbreng van gronden in de grondexploitatie tegen (verplichte) boekwaarde in plaats van de economische waarde.

Ook vielen de kosten van de uitvoering van de Wet werk en bijstand, leerlingenvervoer en de WMO hoger uit, onder andere door meer deelname aan deze regelingen.

Daarnaast waren er ook onderdelen waaraan minder werd uitgegeven. De lasten van de wegen waren over 2010 beduidend lager en vanwege een vacaturestop in 2010 werd er fors minder uitgegeven aan salariskosten van ambtenaren.

De jaarstukken zijn in maart 2011 door de accountant gecontroleerd en van een goedkeurende verklaring voorzien. Er is ook een rechtmatigheidsverklaring afgegeven.

De jaarstukken liggen ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, de drie openbare bibliotheken en de gemeenschapshuizen van Vorstenbosch en Loosbroek.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35