Ingezonden persbericht

Persbericht

Zwolle,22 april 2010

College van GS stelt definitieve portefeuilleverdeling vast

Op woensdag 20 april 2011 zijn Theo Rietkerk, Hester Maij, Ineke Bakker en Bert Boerman tijdens de vergadering van Provinciale Staten als leden van Gedeputeerde Staten benoemd en geïnstalleerd. Daarop volgend (op donderdag 21 april) heeft het nieuwe College van Gedeputeerde Staten onder voorzitterschap van Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten de definitieve portefeuilleverdeling en de onderlinge vervanging vastgesteld. Ook is er gesproken over de ontstane vacature na het vertrek van Job Klaasen.

Ank Bijleveld: "De portefeuille die Job Klaasen zou gaan vervullen (Regionale Bereikbaarheid, Openbaar Vervoer en Financiën) wordt verdeeld onder de overige collegeleden totdat de vacature vervuld is. De VVD-statenfractie verwacht binnen afzienbare tijd een kandidaat te kunnen voorstellen. Deze kandidaat zal uiteraard eerst dezelfde procedure moeten volgen als de overige kandidaten gedaan hebben. Dat wil zeggen: het indienen van informatie aan de commissie Benoembaarheid, die de geloofsbrieven zal onderzoeken."
De Commissaris benadrukt dat het nieuwe college het zeer betreurt dat Job Klaasen geen deel uitmaakt van de nieuwe ploeg. "De portefeuille die hij zou gaan bekleden is hem op het lijf geschreven en heeft hij lange tijd met succes vervuld. Wij respecteren zijn besluit, maar gaan hem zeker missen."

De portefeuilleverdeling per gedeputeerde staat in de bijlage.