Politie Hollands Midden Openbaar Ministerie


Den Haag, 22 april 2011

Drie Gouwenaren aangehouden op verdenking van handel in harddrugs

Het STOC-team van Politie Hollands Midden heeft afgelopen weken drie Gouwenaren van 19, 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

De politie kwam de drie verdachten op het spoor dankzij eerdere drugsonderzoeken van het STOC-team (Stelselmatig Tackelen van Overlastgevende Criminelen). Hieruit was bij het team informatie binnengekomen over de activiteiten van de Gouwenaren. Op basis van die informatie is eind januari 2011 onder leiding van een officier van justitie dit onderzoek gestart.

De 21-jarige Gouwenaar werd al op donderdag 24 maart aangehouden. Hij zit nog altijd vast. Na de aanhouding van deze verdachte, verrichtte de politie een doorzoeking in zijn woning. Hierbij werd een hoeveelheid drugs en geld in beslaggenomen.

Dinsdag 12 april zijn de andere twee verdachten aangehouden. Het tweetal probeerde nog aan de politie te ontkomen door via een balkon naar buiten te vluchten maar klom echter weer terug de woning in waar ze werden aangehouden.

Het politieonderzoek is nog in volle gang en zal zich verder richten op het horen van klanten en onderzoek naar de in beslaggenomen goederen en geld.

STOC-team
Bij de drugsactie zijn achttien politiefunctionarissen door het STOC-team van politie Hollands Midden ingezet. Het STOC-team is een onderzoeksteam van rechercheurs en agenten van de politie Gouda. Het team werkt persoonsgericht, wat wil zeggen dat potentiële daders langere tijd in beeld gehouden worden.

De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt.


Noot voor de redactie (