Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Overval op cafetaria                          |

Donderdagavond 22 april heeft er rond 22.50 uur een overval plaatsgevonden op een cafetaria aan de Zwolseweg in Apeldoorn. De dader is te voet met een onbekend geldbedrag gevlucht. Niemand raakte gewond.


De overvaller kwam rond 22.50 uur de cafetaria binnen en bedreigde het personeel met een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek. De dader heeft de cafetaria met een geldbedrag via de hoofdingang verlaten. Vermoedelijk is hij via de achterzijde van de cafetaria de woonwijk in gevlucht. De politie kwam direct ter plaatse en heeft nog gezocht naar de man, maar hem helaas niet meer aangetroffen.


De politie is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


De overvaller is vermoedelijk tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij is tussen 1.60 en 1.70 meter lang en droeg donkere kleding, waaronder een jas en een trainingsbroek. Gezien de temperatuur, was het opvallend dat de man veel kleding droeg.


De politie heeft de aanwezigen in de cafetaria opgevangen. Van hen zijn verklaringen opgenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld, waaronder een buurtonderzoek.


2011053835

|     |Apeldoorn - Aanrijding tussen fietsster en snorfietser    |

Een 48-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte donderdagochtend 21 april gewond door een aanrijding met een snorfiets. De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.


De vrouw op de fiets reed omstreeks 11.30 uur over het fietspad van de Burgemeester Jonkheer Quarles van Uffordlaan in Apeldoorn. Achter haar reed op dat moment een 17-jarige jongen uit Oene op een snorfiets. Vermoedelijk sloeg de vrouw op de kruising met de Molenweg plotseling linksaf. Op dat moment wilde de snorfietser haar links inhalen. Er ontstond een aanrijding tussen de twee, waardoor de Apeldoornse ten val kwam. Voor controle is zij overgebracht naar het ziekenhuis.


2011053601

|     |Apeldoorn - Jongeman aangehouden voor winkeldiefstal      |

De politie heeft op donderdag 21 april een 19-jarige jongeman uit Zwolle verhoord voor een winkeldiefstal in Apeldoorn. De Zwollenaar werd betrapt door een beveiliger van de winkel.


De jongeman werd omstreeks 14.00 uur betrapt in een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Een beveiliger zag hoe de Zwollenaar een t-shirt probeerde weg te nemen. Hierop werd de politie gewaarschuwd. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld. Het t-shirt is teruggebracht naar de winkel en de verdachte heeft een winkelontzegging gekregen. Tegen de Zwollenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011053623

|     |Apeldoorn - Snorfietser en bromfietser onder invloed      |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 22 april op de Stationsstraat in Apeldoorn een 25-jarige bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De Apeldoorner bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook een 34-jarige snorfietser uit Beekbergen bleek onder invloed te zijn van alcohol.


De politie hield de bromfietser omstreeks 00.55 uur staande voor een controle. Tijdens de controle wees een blaastest uit dat de Apeldoorner onder invloed was van alcohol. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 0.4 promille blies. Tegen de bromfietser wordt proces-verbaal opgemaakt.


Een uur later hield de politie een slingerende snorfietser staande op de Arnhemseweg in Apeldoorn. Een blaastest bevestigde dat de man uit Beekbergen onder invloed was van alcohol. Ook deze weggebruiker werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij 1.6 promille blies. Het rijbewijs van de Beekberger werd ingevorderd en ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011053846


2011053863

|      |Apeldoorn - Knallende uitlaat zorgt voor meldingen over     |
|      |schieten                                                    |

De politie heeft meldingen onderzocht van enkele schoten, die in de nacht van maandag op dinsdag 19 april rond 04.30 uur zijn gehoord in Apeldoorn-Zuid.


Getuigen hebben gemeld dat het vermoedelijk geen schoten zijn geweest, maar een knallende uitlaat van een auto.


De politie kreeg dinsdagnacht meerdere meldingen dat er schoten waren gehoord in het gebied Aluminiumweg, Laan van Westenenk en Arnhemseweg. Hierop deed de politie een getuigenoproep. Ongeveer 15 getuigen hebben zich gemeld en uit verklaringen werd duidelijk dat de bestuurder van een auto verantwoordelijk is voor de alarmmeldingen. Hij zou met zijn auto een knaleffect via de uitlaat hebben veroorzaakt. De identiteit van de bestuurder is niet bekend geworden.


2011052086

|      |Apeldoorn - Winkeldief weet te vluchten                     |

De politie doet onderzoek naar een winkeldiefstal die in Apeldoorn is gepleegd op donderdag 21 april. Winkelpersoneel hield twee verdachten aan. Voordat de politie arriveerde, wist één van hen te vluchten.


De diefstal vond omstreeks 17.45 uur plaats in een supermarkt aan de Deventerstraat in Apeldoorn. Winkelpersoneel betrapte het tweetal op de diefstal van blikjes drank en nam het duo mee naar een ophoudruimte in de winkel. De politie werd vervolgens gewaarschuwd. Voordat de agenten ter plaatse waren, wist één van de verdachten te ontkomen. De politie doet onderzoek naar de man. De tweede verdachte, een 25-jarige man uit Enschede werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hij is in verzekering gesteld, omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


2011053734


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --