Ingezonden persbericht


-----------------------
624-2011 Te hard, rijbewijs ingevorderd
Donderdagavond rond 23.50 uur, is aan de Middenweg in Biervliet, het rijbewijs van een 18-jarige automobilist uit Terneuzen ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 153 km/u over genoemde weg. De toegestande maximum snelheid is hier 80 km/u. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

625-2011 Meisje gewond door bloempot
Donderdagmiddag rond 15.20 uur is een 15-jarig meisje uit 's-Gravenpolder, aan de Vogelzangsweg in Goes, gewond geraakt nadat er een bloempot tegen haar hooft is gegooid. Rond genoemd tijdstip fietste het meisje met twee vriendinnen naast elkaar over de Vogelzangsweg. Ze fietste aan de stoepkant. Vlak voor de kruising met de M.D. de Grootstraat werd er plotseling een bloempot tegen haar hoofd gegooid. Door wie de bloempot is gegooid is onbekend. Het meisje moest zich bij haar huisarts laten behandelen (lijmen) aan een hoofdwond.

626-2011 Aanhouding wegens mishandeling
Donderdagavond rond 21.10 uur is, aan de Julianastraat in Terneuzen een 30-jarige man uit Terneuzen aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht, bij een onenigheid over een kat, een 58-jarige buurtbewoner te hebben mishandeld. De 58-jarige man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan pijnlijke plekken op zijn hoofd en lichaam.

627-2011 Aanhouding wegens vernieling, Middelburg
Om de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.30 uur is, aan de Oosterscheldestraat in Middelburg, een 15-jarige jongen uit Vlissingen aangehouden op verdenking van vernieling. De jongen wordt ervan verdacht eerder die nacht, aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg, vernielingen te hebben gepleegd aan fietsen en een ruit. Op het politiebureau bedreigde de jongen agenten.

Een 16-jarig meisje uit Middelburg en een 21-jarige man (woonplaats onbekend), die in het gezelschap van de 15-jarige jongen waren, zijn tevens aangehouden. Van hen wordt onderzocht of zij ook vernielingen hebben gepleegd.

Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.


---- --