Nieuwsuur


22-04-2011
Syrische protesten gaan door
In Syrië zijn nu ook in Damascas duizenden mensen de straat op gegaan. De politie treedt hard op en zou traangas hebben gebruikt en met scherp hebben geschoten.

Kroon vrijgesproken van drugsbezit
Militair Marco Kroon reageert opgelucht na zijn vrijspraak. Hij gaat nog liever opnieuw de Chora-vallei in Afghanistan in dan nog een keer een rechtszaak. In de studio een gesprek met hoofdofficier van Justitie Nicole Zandee.

'Tekenbal' met 100 Nederlandse tekenaars
Het zou 'het Tekenbal' kunnen heten: in het Stedelijk Museum Schiedam laat de expositie 'All About Drawing' werk van 100 Nederlandse kunstenaars zien. Nederland is op tekengebied koploper.

Nog steeds bommen in Noord-Ierland
Nog steeds is er geen vrede in Noord-Ierland. In Londonderry leven katholieken en protestanten gescheiden. Jeanette Warke runt een project dat katholieken en protestanten met elkaar verzoent.

NIEUW op de site: Kamermeerderheid tegen Roemenen-stop Coalitiepartijen CDA en VVD, maar ook oppositiepartijen GroenLinks, D66 en ChristenUnie vinden het niet getuigen van behoorlijk bestuur dat minister Kamp middenin het oogstseizoen het beleid aanscherpt.

Presentatie: Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Overbeek

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl


Oorlogsfotografen sneuvelen in Libië
Pijnpunt: sociale werkplaatsen
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Zondag: 22.00-22.10
Herhaling na middernacht