Gemeente Millingen


Zwerfvuilactie 2011

Op zaterdag 23 april 2011 gaan de leerlingen van de Millingse basisschool de straat op om in groepsverband de openbare ruimte op te ruimen. Samen met klasgenoten steken zij de handen uit de mouwen. Zinvol én gezellig.

Wethouder Wassink geeft om 09.45 uur bij het gemeentehuis het officiële startschot voor de actie. Vervolgens trekken de leerlingen van 10.00 tot 12.00 uur de wijken in.
De gemeente Millingen aan de Rijn ondersteunt dit initiatief van harte, zij stelt materialen als knijpers, handschoenen en afvalzakken beschikbaar en haalt het ingezamelde zwerfvuil op een afgesproken locatie op en voer het af.

Beloning voor Millingen aan de Rijn
Naast de zwerfvuilopruimactie is er op 23 april bij het gemeentehuis van 09.00 tot 12.00 uur ook een stand met promotiemateriaal voor de inzameling van plastic verpakkingsafval. De gemeente Millingen aan de Rijn is vorig jaar beloond voor de goede inzamelresultaten van kunststofverpakkingsafval: zij won de 'Kunststofkanjer 2010'. Met extra voorlichting wil de gemeente haar burgers stimuleren om nog meer verpakkingsmateriaal uit het restafval te houden.