Gemeente Leudal


Nieuws

"Klimaatkwartaal": samen werken aan een duurzame toekomst voor Leudal!

Op 23 april a.s. gaat in het Bezoekerscentrum Leudal het klimaatkwartaal van start met als hoogtepunt op 19 juni a.s. een klimaatdag. Tijdens het klimaatkwartaal, dat loopt van 23 april t/m 24 juli worden er veel leuke en leerzame activiteiten georganiseerd door het bezoekerscentrum rond het thema klimaat, zoals een speciale klimaattentoonstelling, lezingen, informatie-bijeenkomsten, wandel- en fietsexcursies enz

Op de klimaatdag vinden activiteiten plaats als een klimaatquiz, een informatiemarkt met allerlei activiteiten en is er een speciale klimaatfietstocht waarbij onderweg aandacht wordt besteed aan de invloed van klimaatverandering op de natuur en maatregelen die zijn uitgevoerd om ons te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals hoog water etc.

De gemeente ondersteund dit initiatief en vindt het belangrijk om iedereen goed te informeren over wat er aan de hand is met het klimaat. Net zo belangrijk zijn de stijgende energieprijzen en wat we daar aan kunnen doen. Ook wil de gemeente lokale innovatieve ondernemers ondersteunen, Omdat wij graag willen weten hoe de burgers daarover denken wordt van 14 t/m 19 juni de `week van de toekomst' gehouden. Op diverse plaatsen worden er bijeenkomsten gehouden en zal worden gevraagd wat het toekomstbeeld is van onze burgers als het gaat om klimaat en energie. Dit toekomstbeeld zal worden gebruikt om voor de komende jaren samen te werken aan een duurzame toekomst voor Leudal. Wij hopen dat er ook initiatieven uitkomen van de burgers zelf die aan de slag willen gaan om een steentje daaraan bij te dragen. Dat kan op verschillende manieren door zelf energie op te wekken, bijvoorbeeld door zonnepanelen of door energie te besparen, zelf (ecologische) groenten te gaan telen enz. De gemeente zal deze initiatieven van harte ondersteunen. Noteer de volgende datums alvast in uw agenda. We zullen binnenkort meer informatie verstrekken en ook een oproep doen om met ons mee te komen denken.

Agenda:

23 april: start klimaatkwartaal Bezoekerscentrum met opening tentoonstelling
14 - 19 juni: `Week van de toekomst', de burgers aan zet 19 juni: klimaatdag in bezoekerscentrum Leudal