Projectorganisatie Maasvlakte 2


Themadag: Strand in zicht

12-04-2011 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Zaterdag 23 april staat FutureLand in het teken van 'Strand in zicht'. Tijdens deze themadag komen bezoekers alles te weten over het nieuwe, extra lange strand en wat er in de toekomst te doen is.

De aanleg van Maasvlakte 2 is in volle gang. Naar verwachting is het strand van Maasvlakte 2 in 2012 voor een deel en vanaf 2013 volledig beschikbaar voor strandgangers. Op zaterdag 23 april staat FutureLand, het informatiecentrum over de aanlegwerkzaamheden van Maasvlakte 2, in het teken van 'Strand in zicht'. Tijdens deze themadag komen bezoekers alles te weten over het nieuwe, extra lange strand en wat er in de toekomst te doen is. De FutureLand Express wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Strand Express en maakt die dag een bijzondere rit vlakbij het toekomstige strand in aanleg. Bezoekers kunnen voor de eerste keer dit jaar blijven eten op het terras en een avondrit maken over het nieuwe land.

Nieuw land, nieuw strand
Tijdens de themadag vertellen trouwe bezoekers van het 'Slufterstrand' waarom zij zo uitkijken naar het moment waarop het nieuwe strand beschikbaar is. We verwachten spannende verhalen over kiten, vissen, vogels en surfen. Wie interesse heeft om een lezing bij te wonen, kan op de dag zelf gratis een toegangsbewijs krijgen bij de receptie (zolang de voorraad strekt). De lezingen duren ongeveer een uur en beginnen om 12.00 uur en 14.00 uur. Aanvullend op de themadag is tot 19 juni in de YangtzeZaal van FutureLand de tentoonstelling 'Strand in Zicht' te zien. Deze expositie brengt in beeld hoe het nieuwe strand ingericht en gebruikt gaat worden.

Praktische informatie
Tijdens deze themadag is FutureLand op zaterdag 23 april voor iedereen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De Strand Express maakt bijzondere rondritten om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Een unieke ervaring want bezoekers kunnen, in tegenstelling tot de reguliere rondritten, onderweg uitstappen. Voel het nieuwe land onder je voeten en maak de mooist denkbare foto! Vooraf aanmelden voor de Strand Express wordt aangeraden, dit kan via www.futureland.nl. Een rit kost 5 euro per persoon en ritten van 13.30 uur en 15.30 uur sluiten aan op de lezingen.
Let op: deze themadag is eenmalig!

Blijven eten?
Op zaterdag 23 april kan, al dan niet in combinatie met deelname aan de themadag, op het terras gegeten worden. Schuif om 17.30 of 19.30 uur buiten aan voor een maaltijd op het terras met als decor het nieuwe land. Bij slecht weer biedt het restaurant hetzelfde inspirerende uitzicht. Voor deze speciale gelegenheid maakt de FutureLand Express een avondrit over het nieuwe land.

FutureLand is gratis toegankelijk en, naast de themaweekenden, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Kijk voor meer informatie en openingstijden op de internetsite.