Beweging 3.0


Klassiek kamermuziekconcert ensemble duo Kerstens-Knödler

donderdag, 14 april 2011

Amersfoort - Op zaterdag 23 april 2011, om 15.00 uur, vindt in Verpleeghuis De Lichtenberg, Utrechtseweg 293 te Amersfoort een klassiek kamermuziekconcert plaats, dat in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis wordt georganiseerd.

Het ensemble Duo Kerstens-Knödler, bestaande uit Willemijn Knödler - cello, Vera Kerstens - piano, zal een gevarieerd klassiek programma brengen. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.

Entree is gratis, vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

De zaal gaat open om 14.30 uur. Verpleeghuis De Lichtenberg is ook te bereiken met openbaar vervoer buslijn 52 en 56 vanaf station Amersfoort. Na afloop is van het concert kunt u in het Grand café van verpleeghuis De Lichtenberg napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Over de musici: Willemijn Knödler (1986) en Vera Kerstens (1987) kennen elkaar van het Conservatorium van Amsterdam en vormen een duo sinds januari 2010. In het voorjaar van 2010 hadden ze een programma dat draaide rondom Nederlandse muziek van o.a. Willem Pijper, Leon Orthel en Leo Samama, waarbij kamermuziek en solo zich afwisselde. In het seizoen 2010-2011 hebben ze een programma van parels uit de romantische muziek, waarin de zingende cello goed tot zijn recht komt. Stukken van o.a. Schumann, Glazunov, Fauré, Brahms en De Falla, afgewisseld met pianomuziek van Chopin en Gershwin.

Willemijn Knödler behaalde haar Bachelordiploma in 2009 aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze les had van o.a. Gregor Horsch en Doris Hochscheid. Ze studeert nu aan de Royal College of Music in Londen bij Melissa Phelps voor haar Masterdiploma.

Vera heeft tot 2008 bij Mila Baslawskaja gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde in 2009 haar Bachelordiploma aan het Conservatorium in Zürich waar ze bij Homero Francesch studeerde. Vera Kerstens heeft nu privé lessen van David Kuyken, docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Stichting Muziek In Huis (SMIH) verzorgt sinds 1999 klassieke kamermuziekconcerten op de podia van zorgcentra met ambitieuze, veelal jonge professionele kamermusici die ook op de reguliere concertpodia actief zijn. Een honderdtal streng geselecteerde musici gaan jaarlijks op pad om de SMIH concerten te verzorgen. Vorig jaar telde de stichting 27.500 luisteraar op haar concerten. Een grote groep luisteraars zou zonder de stichting niet meer naar concerten kunnen gaan.

Begin 2011 verwacht SMIH haar 5.000-ste concert te geven. De SMIH concerten worden mede mogelijk gemaakt door Lichtenberg, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, SNS REAAL fonds, Provincie Noord-Holland (NH), Sint Laurensfonds (Rotterdam), KF Hein Fonds (Utrecht) en particuliere donateurs.

Kamermuziekconcert zaterdag 23 april 2011, 15.00 uur

Zaal open vanaf 14.30 uur

Recreatiezaal De Open Hof

Verpleeghuis De Lichtenberg

Utrechtseweg 293