Opening themajaar 'Leve de Molens!' in Schiedam

Persbericht van Provincie Zuid-Holland

Op zaterdag 23 april geven gedeputeerde Van Engelshoven-Huls (Cultuur) en burgemeester Verver-Aartsen om 13.00 uur op het Oude Stadhuis in Schiedam op een verrassende manier het startsein van het provinciale themajaar 2010 'Leve de Molens!'. Vervolgens zal de gedeputeerde om 14.30 bij Molen De Drie Koornbloemen het eerste molenuitkijkpunt openen.

Op het openingsevenement kan het publiek kennismaken met een groot aantal projecten, die dit themajaar worden georganiseerd. De hele dag is er op de Grote Markt een markt waar de organisaties zich presenteren. Zo is er een kinderpersbureau in de Molenbus waar kinderen reporter zijn voor deze dag. U kunt genieten van straattheater, steltlopers in molenpakken en een shantykoor. Of vaar mee met de fluisterboot langs de molens in de stad. Bij molenuitkijkpunt De Drie Koornbloemen is het verhaal over de molen te beluisteren en is het mogelijk een eigen molenverhaal achter te laten.

Provincie Zuid-Holland wil met het themajaar de historische molens bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Een jaar lang organiseren gemeenten, culturele instellingen en particuliere verenigingen allerlei activiteiten voor jong en oud. Er is een molenpaspoort dat langs alle molens leidt, er zijn diverse molenfietstochten, in Kaag en Braasem is er in juni het theaterfestival Tik van de Molen en in de herfst is er een Molenloop bij de Molendriegang in Leidschendam. Daarnaast zijn er projecten gericht op het versterken van ruimtelijke kwaliteit, zoals de wedstrijd De Meest Verbeterde Molenbiotoop voor gemeenten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.levedemolens.nl
Bijlage:
* http://prs.perssupport.nl/load-file.do?download=true&uri=/1004/ef22 adf2-66a1-11e0-bcc0-2931057d61ce.jpg&filename=molenroute foto schiedam lr.jpg




Razende Robot Reporter