Ingezonden persbericht


( P E R S B E R I C H T )

Amsterdam, 4 maart 2011

Belgische Facebookers weten straatmuzikant en YouTube-hit Dub FX met publieksactie naar hun land te halen

Internationale drum 'n' bass legende 23 april 2011 te gast in Brussel

De Australische straatartiest Dub FX (echte naam Benjamin Stanford) maakt op een zeer bijzondere manier muziek. Die creëert hij ter plekke op basis van live looping en zijn eigen stem. Dub FX is onder meer door een filmpje op YouTube (meer dan 8 miljoen views) een wereldwijd fenomeen geworden en treedt nu voor het eerst op in België op zaterdag 23 april in Tour & Taxis, Brussel. Het concert staat centraal tijdens een avond in het teken van drum 'n' bass en dubstep.

Nog maar enkele maanden geleden, in december 2010, werd een actiepagina op Facebook aangemaakt waarop werd opgeroepen om Dub FX naar België te halen. Eén dag later telde de pagina al meer dan 500 fans, dit aantal steeg tot meer dan 2000 personen. Nu, nauwelijks drie maanden later, is zijn boeking een feit.

Joseph Marechal (19), voorzitter van stichting Heart For Music: 'We hebben Dub FX via YouTube ontdekt en waren meteen enorm onder de indruk. Hij is een échte straatartiest die enkel met een soort live looping mengpaneel, effectpedalen en zijn eigen stem een volledig nummer creëert, fenomenaal! Een Facebookactie om het succes van de artiest te peilen, werd een gigantisch succes, waardoor de druk steeg om hem effectief naar België te halen. Dat is dan ook nog eens gelukt!'

Heart For Music bestaat uit een team van enthousiaste studenten die door middel van evenementen geld inzamelt voor een goed doel. Momenteel zijn dit Afrikaanse straatkinderen ondergebracht in Grandsons of Abraham te Kenya.

Voor tickets & info: www.heartformusic.be/dubfx

----------

Dub FX Live:
23 april 2011 te Tour & Taxis, Havenlaan 86C, 1000 Brussel deuren: 19 uur, start 20 uur

Line up:
DUB FX & FLOWER FAIRY LIVE + Glph (BE) + Elegant Perverts (BE) Live + Murdock (BE) Live + Bulldogs (DE) Live + Dj Fu (UK) & Jungle Drummer (UK) Live + Dub Zero (UK) + Point.Blank (BE)
Vocal support by MC Maksim

Tickets & Info: www.heartformusic.be/dubfx

Facebook:Dub FX en Flower Fairy live + afterparty

YouTube:http://www.youtube.com/results?search_query=dub+fx&aq=0

----------

Noot voor de redactie,