Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 29 maart 2011

COMEDY LIVE VAN START BIJ BNN

credits: BNN

ACHT KOMISCHE TALENTEN ZES ZATERDAGEN LIVE OP NEDERLAND 1

BNN trakteert de kijker zes zaterdagavonden op een uniek concept voor de Nederlandse televisie: live comedy. Een tv-programma waarin live gespeeld, live omgebouwd en live omgekleed wordt. Rechtstreeks vanuit het Compagnietheater in Amsterdam zorgen acht komische acteurs wekelijks voor een scherpe mix van humor en een eigenzinnige kijk op de actualiteit in sketches, filmpjes en muzikale parodieën. Elke week is er een andere bekende gastpresentator die ook meespeelt. Comedy Live is vanaf zaterdag 23 april om 21.40 uur te zien bij BNN op Nederland 1.

Jan Jaap van der Wal is naast initiatiefnemer ook presentator van het alternatieve nieuwsoverzicht in de show. Ook Sander van Opzeeland (Kopspijkers, Koefnoen en Daily Show) levert een wekelijkse bijdrage aan dit nieuwsblok. Jan Jaap van der Wal: "Zowel bij acteurs als bij schrijvers kriebelt dit idee al jaren. Dat deze groep schrijvers en uitvoerenden bij elkaar is gebracht, is ongelooflijk inspirerend. Net als het Amerikaanse Saturday Night Live hopen we door te kunnen groeien naar een instituut op televisie. Iets waar je bij wilt zijn en bij wilt horen."

Naast Jan Jaap van der Wal werkt aan Comedy Live een vaste groep komische acteurs mee die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend: Remko Vrijdag (De Vliegende Panters), Henry van Loon (Comedy Train, Henry van Loon Entertainment Show), Lies Visschedijk (Gooische Vrouwen, Loft), Jennifer Hoffman (Spion van Oranje, Verborgen Gebreken), Martine Sandifort (Koefnoen, Dr. Ellen), Kirsten Mulder (Toneelgroep Oostpool), Murth Mossel (Carribean Combo, Flinke Namen) en Bas Hoeflaak (Droog Brood). De scènes worden geschreven door een aantal van de meest talentvolle auteurs uit de wereld van cabaret en toneel.

Filmpjes van alle acteurs van de show staan op comedylive.bnn.nl