Ingezonden persbericht


Nr. 105

Hilversum, woensdag 20 april 2011

VOORUITBLIK OP KONINKLIJK HUWELIJK VAN HET JAAR
Blauw Bloed, zaterdag 23 april om 19.25 uur op Nederland 2

De komende uitzending van Blauw Bloed staat geheel in het teken van het aanstaande huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton op vrijdag 29 april in Londen. In deze uitzending brengt Blauw Bloed alle ins en outs over deze veelbesproken bruiloft. Meer informatie staat op www.eo.nl/blauwbloed.

Presentator Jeroen Snel loopt samen met correspondent Lia van Bekhoven langs een aantal locaties die op de grote dag zelf een belangrijke rol spelen. Uiteraard proeven zij de sfeer, want in met name Londen wordt keihard gewerkt om alles piekfijn in orde te hebben voor de bruiloft.

De belangrijkste locatie is Westminster Abbey, de prachtige kerk waar William en Kate elkaar vrijdagochtend 29 april om 11.00 uur Britse tijd eeuwige trouw beloven. De Westminster Abbey is een logische keuze voor het paar, want het heeft een lange koninklijke geschiedenis.

Op 29 april staat natuurlijk vooral het bruidspaar in het middelpunt van de belangstelling. Maar ook voor Williams grootouders is het huwelijk een speciaal moment. Helemaal voor prins Philip, die over een kleine twee maanden zijn 90ste verjaardag viert. De band tussen William en zijn grootvader is erg hecht.

Verder een bijzonder interview met de Nederlander Rob van Helden. Hij woont en werkt al bijna 25 jaar in Londen als bloemist voor de 'upper class'. Hij siert al menig Britse, koninklijke feestjes met zijn bloemen op. Gaat hij misschien het huwelijksboeket van Kate maken?

En waar iedereen op 29 april het meest benieuwd naar is, is wat Kate aanheeft op de mooiste dag van haar leven. Er wordt al maanden over de mogelijke ontwerper gespeculeerd, maar Kate heeft al aangekondigd dat haar trouwjurk tot de bruiloft voor iedereen geheim blijft. Kijkend naar vorige Britse bruidsjaponnen staat het vast dat ook Kates jurk spraakmakend wordt.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed, rond 19.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---

Noot voor de redactie,