Tom Coronel

22 April 2011
Tom Coronel zet positieve lijn voort tijdens eerste training WTCC Zolder

Zijn sterke seizoenopening in het FIA WTCC op het Braziliaanse circuit van Curitiba verwacht Tom Coronel komend weekend op zijn minst te evenaren. In wat je kunt noemen zijn thuisrace op de Omloop van Terlaemen in Zolder (België) begon de 39-jarige coureur uit Eemnes met een vierde tijd in de vrije training. Op Gabriële Tarquini, die de snelste tijd realiseerde, kwam Tom Coronel in de ROAL Motorsport BMW 320 TC slechts 4/10 van een seconde tekort.

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/w-NzCmDpEQk

Het belooft een mooi weekend te worden, opent Tom Coronel. En dan heb ik het niet alleen over het weer, maar zeker ook over het feit dat Zolder binnen het FIA WTCC mijn thuiscircuit is. Zeker door de bijzondere actie tussen de circuits van Zolder en Zandvoort. Houders van een paddockkaart voor Zolder hebben een dag later met diezelfde kaart ook toegang tot de paddock van Zandvoort tijdens de nationale Paasraces. Dit is echte een unieke actie die ik iedereen wil aanraden. Zeker de mensen die moeilijk kunnen kiezen tussen het ene of het andere evenement. Nu kun je voor hetzelfde geld naar beide evenementen. Ik verwacht dan ook veel Nederlanders op de tribunes en zal er alles aan doen om een goede show en een mooi resultaat neer te zetten. In potentie moet dat lukken, dat hebben we in Brazilië al gezien. Zolder vind ik absoluut een leuke baan om te rijden, maar inhalen is niet altijd even gemakkelijk. Ik wil morgen dus zeker proberen zover mogelijk naar voren te klasseren, want de plaatsen die je daar mee wint, hoef je in de race niet goed te maken.

Foto: Frits van Eldik

Tijdens de vrije training zat ik er lekker bij met een vierde plaats op 4/10 van een seconde achter de pole. Daarbij werd twee keer de rode vlag uitgehangen, dus ik had nog niet alle tijd om de prestaties te optimaliseren. De BMW deed het prima en ik voelde mij ook nu weer gelijk een met de auto. Gelet op dit begin van het weekend behoort een podiumplaats ook deze keer zeker tot de mogelijkheden. Daar zal alles ook op gericht zijn. Ik hoop daarbij aangemoedigd te worden door veel Nederlanders die er een ritje naar Zolder voor over hebben. Ik zal er alles aan doen om ze niet teleur te stellen! besluit Tom Coronel strijdvaardig.

Foto: Frits van Eldik

Wie Tom Coronel op het Circuit in Zolder in actie wil zien, moet tijdig van huis. De races staan namelijk geprogrammeerd tussen 12.20 en 14.05 uur. Naast de aandacht die Eurosport aan dit Wereldkampioenschap voor Toerwagens besteedt, zal ook RTL GP verslag doen op RTL 7. Uitzending van de opnamen staat in de schemas voor 8 mei 2011 om 16:00 uur en de herhaling op 21 mei 2011 om 15:15 uur.