Politie Drenthe

Zaterdag 23 april 2011

Provincie Drenthe , 23-04-2011

Politie vordert rijbewijzen in

BORGER De politie heeft vrijdagochtend op de N374 het rijbewijs van een 47-jarige motorrijder uit Stadskanaal ingevorderd. De snelheid van de motorrijder werd met behulp van een lasergun gemeten. Na correctie bleek de motorrijder 134 kilometer per uur te rijden. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De man werd aan de kant van de weg gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal werd opgemaakt.

GASSELTERNIJVEEN De politie heeft vrijdagavond op de I.R. van Veelenweg het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit Hilversum ingevorderd. Na correctie bleek de automobilist 130 kilometer per uur te rijden. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De man werd aan de kant van de weg gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal werd opgemaakt.

GIETEN De politie heeft vrijdagmiddag op de N33 het rijbewijs van een 58-jarige automobilist uit Harkema ingevorderd. Na correctie bleek de automobilist 203 kilometer per uur te rijden. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 100 kilometer per uur. Proces-verbaal werd opgemaakt.

PEIZE De politie heeft vrijdagochtend op de N386 het rijbewijs van een 59-jarige automobilist uit Assen ingevorderd. De snelheid van de motorrijder werd met behulp van een lasergun gemeten. Na correctie bleek de automobilist 135 kilometer per uur te rijden. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Gebiedsverbod uitgereikt

ASSEN Vrijdagmiddag heeft de politie een gebiedsverbod voor het centrum van Assen uitgereikt aan een 23-jarige Assenaar. Dit naar aanleiding van zijn aanhouding afgelopen weekeinde, waarbij een agente gewond raakte. Eerder heeft de man zich ook al schuldig gemaakt aan gewelddadigheden waarbij politiemensen gewond zijn geraakt. Aan hem is namens de Burgemeester van Assen een gebiedsverbod uitgereikt. Het verbod geldt tot 9 juli 2011.

Sieradendoos aangetroffen in struiken

EMMEN Donderdagmiddag is een zwarte sieradendoos met enkele sieraden aangetroffen in struiken van een tuin van een woning aan de A.L. Lesturgeonstraat. Het is niet bekend van wie de sieradendoos is. De rechtmatige eigenaar kan zich op het politiebureau in Emmen melden of bellen via 0900 8844.

Politie treft drugs aan in auto

COEVORDEN De politie trof vrijdagmiddag op de Jeroen Boschstraat een personenauto aan met daarin hennep aan. De auto was ter controle aan de kant van de weg gezet. Naast de hennep werd ook een aantal morfine ampullen en een honkbalknuppeltje aangetroffen. De 24-jarige automobilist uit Coevorden werd aangehouden. De man werd op het politiebureau ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag nabij de Hoofdstraat een 46-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een pakje shag uit een winkel weggenomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat een 42-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. De man had levensmiddelen weggenomen uit de supermarkt en was door personeel betrapt. De man werd door de politie overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed van alcohol

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond op De Kievit een 23-jarige automobilist uit Havelte aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn rijgedrag en hij moest vervolgens op De Kievit een blaastest ondergaan. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man 0,76 promille (330 ug/l) via een ademanalyse. Proces-verbaal werd opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd.

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond op de Boekweitlaan een 38-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn rijgedrag en hij moest vervolgens een blaastest ondergaan. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man 0,82 promille (355 ug/l) via een ademanalyse. Proces-verbaal werd opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd.

Bestuurder scooter bekeurd

ASSEN De politie heeft vrijdagavond een 38-jarige man uit Bergen een bekeuring gegeven voor het rijden zonder helm. De man reed met een behoorlijke snelheid en zonder helm op een scooter over de Collardslaan. De man werd op de Gedempte Singel aangesproken op zijn rijgedrag en kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm.

Rijden zonder rijbewijs

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Kometenlaan een 22-jarige man uit Amsterdam bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de automobilist aan komen rijden vanaf de A37 en hij werd ter controle op de Kometenlaan aan de kant van de weg gezet. De man gaf te kennen dat hij niet over een rijbewijs beschikte. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Politie zoekt getuigen eenvoudige mishandeling

BALLOO De politie is op zoek naar getuigen van een eenvoudige mishandeling die op zaterdag 9 april zou hebben plaatsgevonden. Zaterdagmiddag omstreeks 14.20 uur zou een vrouw op het Balloerveld bij de Schaapskooi met twee vrouwen in conflict zijn geraakt. De vrouw zou de twee vrouwen hebben geslagen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van dit incident en vraagt hen contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

Politie houdt snelheidcontrole

BORGER-ODOORN De politie heeft op vrijdag op de N374 en op de N376 het verkeer gecontroleerd op snelheid. Op de N374 werden twee weggebruikers bekeurd voor een snelheidsovertreding. De politie heeft vrijdagochtend op de N374 het rijbewijs van een 47-jarige motorrijder uit Stadskanaal ingevorderd. De snelheid van de motorrijder werd met behulp van een lasergun gemeten. Na correctie bleek de motorrijder 134 kilometer per uur te rijden. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De man werd aan de kant van de weg gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal werd opgemaakt. Op de N376 werden geen overtredingen geconstateerd.