Politie Groningen

Zaterdag 23 april 2011

Provincie Groningen, 23-04-2011

Bloemetjesmarkt gezellig verlopen

GRONINGEN De bloemetjesmarkt is dit jaar gezellig verlopen. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan. Ook de aan- en afvoer van het verkeer leverde geen problemen op. Er was voldoende parkeergelegenheid. De politie was te voet, te fiets, te paard, per motor en per auto in en om de stad aanwezig. Eén persoon, een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden. De man stond met een kraampje met goud op de Grote Markt. Bij het zien van de politie ging hij er snel vandoor. Agenten konden de man achterhalen. Het goud bleek nep te zijn. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Het nepgoud is achtergebleven. Op de Vismarkt is een dronken man aangehouden, die zich vervelend gedroeg bij marktkramen. Het gaat om een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De politie kijkt tevreden terug op het evenement.

Buurman aangehouden na bedreiging

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 64-jarige bewoner van de Multatulistraat in Groningen aangehouden. De man had zijn buurman valselijk beschuldigd van geluidsoverlast. Ook had hij woordelijke bedreigingen geuit en de voordeur van zijn buurman vernield. Toen de gealarmeerde politie bij het slachtoffer in huis was, kwam de buurman opnieuw aan de deur. Dit maal met een ijzeren staaf in zijn hand. Hij werd direct aangehouden en is ingesloten voor verhoor.

Brom- en snorfietscontrole

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond diverse brom- en snorfietsers gecontroleerd. Een 15-jarig meisje uit Groningen is bekeurd, omdat zij zonder rijbewijs reed. Bovendien was ze onder invloed van 0,45 promille alcohol. Haar vader is ingelicht. Op het Gedempte Zuiderdiep ging een 17-jarige snorfietser uit Sauwerd onderuit. Hij bleek onder invloed van 0,75 promille alcohol. Hij is aangehouden en zijn moeder is ingelicht. Daarnaast zijn bekeuringen uitgeschreven voor rijden over het trottoir, rijden zonder helm, rijden zonder rijbewijs en niet handsfree bellen op de bromfiets.

Veel mis met automobilist

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag op het Damsterdiep in Groningen een 40-jarige automobilist aangehouden. De ANPR (Automatic Numberplate Recognition) gaf een hit op de auto waarin de man reed. Bij controle bleek de auto niet verzekerd. Bovendien was het rijbewijs van de bestuurder ongeldig verklaard. Ook had hij nog een gevangenisstraf openstaan en werd hij gezocht door een ander politiekorps. De man heeft bekeuringen gekregen voor het rijden zonder geldig rijbewijs en rijden in een onverzekerde auto. Hij is ingesloten in het cellencomplex. Toen de 50-jarige eigenaar van de auto zich kwam melden, bleek ook hij nog boetes te hebben openstaan. Ook hij is ingesloten.

Aanhoudingen na vernielingen

GRONINGEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee mannen aangehouden voor het plegen van vernielingen. Het gaat om een 26-jarige man uit Veendam en een 22-jarige man uit Hoogezand. Het tweetal zou in twee verschillende horecagelegenheden in de Peperstraat en Achter de Muur vernielingen hebben gepleegd. Zo was er onder anderen een raam ingegooid. Het tweetal is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden na slaan met glas

GRONINGEN Een 19-jarige man uit Bedum is vrijdagnacht aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 17-jarige jongeman uit Groningen gaf aan dat hij en zijn vriendin op de dansvloer in een horecagelegenheid in de Peperstraat door de verdachte werden lastig gevallen. Plotseling werd de 17-jarige bij zijn keel gegrepen en vervolgens met een glas op het hoofd geslagen. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Zijn vriendin liep een sneetje op in het gezicht door rondvliegend glas. De verdachte is daarop aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na mishandeling zus

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag een 45-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vijf jaar jongere zus. Het tweetal had in hun ouderlijk huis een woordenwisseling gekregen. De zus zou daarbij zijn geschopt en over de vloer zijn gesleurd. De vrouw heeft de woning verlaten en de politie gealarmeerd. Die kon de Stadjer aanhouden. De man bleek ook in het bezit van een imitatiewapen. Dit wapen is in beslag genomen. De man is ingesloten voor verhoor.

Bromfietser moet rijbewijs inleveren

STADSKANAAL Een 42-jarige bromfietser uit Stadskanaal moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de Handelsstraat in zijn woonplaats. Volgens meldingen reed hij bijna een aantal fietsers ondersteboven. Uiteindelijk waren de bestuurder en zijn passagier afgestapt en lopend verder gegaan. Bij controle bleek de bromfietser onder invloed van 1,8 promille alcohol. Hierop is de beginnend bestuurder aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Auto in sloot

TEN POST Een 27-jarige automobilist uit Garrelsweer is vrijdagavond met zijn auto in een sloot beland. De man was op de Rijksweg in Ten Post uitgeweken voor overstekende eenden. Hierbij verloor hij de controle over de auto, belandde in de berm en kwam na een stuurcorrectie in de sloot tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto is afgesleept.

Snelle alcomobilist rijbewijs kwijt

HELLUM De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit Schildwolde. De man reed met een snelheid van 163 km/uur over de N387 bij Hellum. De maximum toegestane snelheid is daar 100 km/uur. Bij controle bleek de bestuurder bovendien onder invloed van 1,3 promille alcohol. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Zijspan rijdt door zonder bestuurder

NIEUWE PEKELA Op de N366 bij Nieuwe Pekela is vrijdagmiddag een aanrijding geweest tussen een auto en een motor met zijspan. Er raakte niemand gewond. De 70-jarige Duitse motorrijder had bij de oprit niet de volledige controle over zijn voertuig. Hij kwam daardoor tegen de personenauto aan, die al op de N366 reed. Bij de aanrijding viel de motorrijder van zijn motor, maar reed de motor met zijspan nog door. In het zijspan zat zijn vrouw. Een getuige kon de motor stilzetten. De motorrijder en bijrijdster kwamen met de schrik vrij. De auto moest worden afgesleept. Ook de 45-jarige automobilist uit Stadskanaal kwam met de schrik vrij.

Aanhouding na bedreiging

HOOGEZAND De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een horecagelegenheid aan de Meint Venningastraat in Hoogezand een 29-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee vrouwelijke plaatsgenoten (31 en 38 jaar) woordelijk met de dood te hebben bedreigd. Bovendien zou hij de vrouwen hebben geslagen en getrapt. Bij zijn aanhouding was de man agressief en heeft de politie pepperspray gebruikt. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Bekeurd voor vechten op straat

WINSCHOTEN Twee mannen zijn vrijdagnacht bekeurd voor vechten op straat. Een 42-jarige man uit Winschoten en een 29-jarige man uit Oude Pekela waren op het Marktplein in Winschoten aan het vechten. Beide heren hadden diverse verwondingen in het gezicht opgelopen. Zij moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Het is niet duidelijk geworden wat de aanleiding was voor de vechtpartij. Geen van beiden wilde aangifte tegen de ander doen. Daarop hebben de mannen een bekeuring gekregen voor vechten op straat.

Vrouw aangehouden bij burenruzie

HOOGEZAND Een 46-jarige vrouw uit Hoogezand is in de vroege zaterdagochtend aangehouden. De vrouw had ruzie gekregen met haar buren over geluidsoverlast. Er volgt een woordenwisseling tussen verschillende bewoners en bezoekers. Op enig moment komt de 46-jarige vrouw met een mes naar buiten. Vervolgens sneuvelt een ruit en wordt met glasscherven gegooid. Verschillende personen hebben snijwondjes opgelopen. Onduidelijk is of dit het gevolg is van het mes of van de glasscherven. Er moet nog onderzocht worden wat het aandeel van alle betrokkenen in de ruzie is. De vrouw is ingesloten voor nader onderzoek.

Agressieve winkeldief aangehouden

DELFZIJL De politie heeft vrijdagmiddag aan de Jachtlaan in Delfzijl een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was door winkelpersoneel betrapt op diefstal van bierblikjes. Als hij hierop wordt aangesproken, reageert hij agressief in de richting van winkelpersoneel. De gealarmeerde politie kan de verdachte overmeesteren. Het gaat om een uitgeprocedeerde asielzoeker. Hij is ingesloten.

Op Eerste Paasdag, zondag 24 april, verschijnen geen reguliere persberichten. De meest in het oog springende incidenten worden meegenomen in de persberichten van maandag 25 april.