Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 23-04-2011

Auto te water, bestuurder (52) urenlang bekneld

ZEVENBERGSCHEN HOEK / DRIMMELEN: Duikers van de brandweer hebben zaterdagmorgen in een auto die op zijn kop in een sloot, aan de Tweede weg lag de 52-jarige bestuurder uit Breda aangetroffen. De man was onderkoeld. Vermoedelijk is hij al rond 02.30 uur met zijn auto te water geraakt.

Een landbouwer belde vanmorgen rond 08.05 uur 112 toen hij zag dat in een 4 a 5 meter brede sloot een auto op zijn kop in het water lag. De centralist van de Gemeenschappelijke Meldkamer gaf, omdat onduidelijk was hoe lang de auto al in het water lag, een hoge prioriteit aan de melding en stuurde direct de brandweer, ambulancedienst en politie naar deze melding. Duikers van de brandweer gingen te water, zij zagen dat de bestuurder er nog in zat en bevrijdden hem uit deze benarde positie.

Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd opgenomen op de IC afdeling. Een arts heeft bloed afgenomen, er wordt daarmee onderzocht of en in welke mate hij onder invloed was van alcohol. Waarom de 52-jarige Bredanaar diep in de nacht deze polderweg in reed is nog niet duidelijk.

Vervelende stapper (21) aangehouden in Oosterhout

OOSTERHOUT: Agenten hebben vannacht rond 02.40 uur op de Markt een lastige stapper aangehouden. De dienders bekeurden op het Basiliekplein een 21-jarige Oosterhouter omdat hij wild plaste. Ze gaven hem een bekeuring en vorderden hem te vertrekken. Terwijl dezelfde agenten op de Markt stonden kwam de 21-jarige man verhaal halen. Hij werd meerdere malen gewaarschuwd en gevorderd om te vertrekken. Hij was echter niet voor rede vatbaar en werd daarom aangehouden. Hij kreeg er nog twee bekeuringen bij namelijk voor openbare dronkenschap en het niet voldoen aan een bevel.

Vrachtwagenchauffeur na betaalde seks bestolen

SPRANG CAPELLE: Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagavond rond 19.45 uur nadat hij op de parkeerplaats Vaerland betaalde seks had gehad met een vrouw het slachtoffer geworden van diefstal. De politie arresteerde kort na de melding een 26-jarige vrouw en een 36-jarige man uit Helmond als verdachte

De chauffeur vertelde dat, terwijl hij op de parkeerplaats aan het uitrusten was, een vrouw uit een auto stapte. Ze liep op zijn cabine af en vroeg hem of hij zin had in een pleziertje. Het kostte 40 euro. Hij ging in op het voorstel Na afloop vertelde de vrouw dat ze een schoen kwijt was. Zij zocht de hele cabine af, waarna ze uitstapte. Hij zag dat de vrouw weer in dezelfde auto ging zitten als waar ze uitgestapt was.

De chauffeur merkte dat al snel dat zijn portemonnee was weggenomen. Hij noteerde het merk en type van de auto van het stel. De politie heeft deze auto op de A-59 ter hoogte van Waalwijk aan de kant gezet. De auto werd bestuurd door een 36-jarige man naast hem zat een 26 jarige vrouw, beiden uit Helmond. De vrouw gaf toe dat zij met de vrachtwagenchauffeur seks had gehad. Ze ontkende de diefstal. De portemonnee van de chauffeur werd niet aangetroffen. Wel vonden de agenten 15 Engelse ponden in het dashboard, precies het aantal dat de chauffeur opgaf. De verdachten werden ingesloten.

Politie onderzoekt winkelinbraak

MADE: In een winkel op de Oude Kerkstraat is ingebroken. Vannacht ging rond 04.00 uur het inbraakalarm over. De dieven hebben gat in een hekwerk geknipt en een raam geforceerd. Een hondengeleider van de politie heeft het pand doorzocht, de daders waren echter gevlogen. De omvang van de buit is nog niet duidelijk.

Caravan in brand

MADE: Bij een woning aan de Drimmelenseweg is vannacht rond 01.30 uur een caravan in brand geraakt. Het gaat om een te koop staande caravan. Rond 24.00 uur hadden de bewoners de kliko container er naast gezet omdat die de volgende dag geleegd zou worden. Vermoedelijk is eerst de kliko in brand geraakt en vervolgens de caravan. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.


Laatst gewijzigd 23-04-2011 12:12 | © Regio Midden en West Brabant |