Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles in de regio

Beuningen, Ingen, Geldermalsen, 23-04-2011 o Vrijdagavond en -nacht werden op verschillende plekken in de regio alcoholcontroles gehouden. Zowel door het lokale politieteam als het Team Verkeershandhaving.

Van 20.00 tot 00.00 uur hield het team Verkeershandhaving in kader van het regionale verkeershandhavingsproject Blik op Veilig een alcoholcontrole op de Nieuwe Pieckelaan in Beuningen. Bij 358 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Drie bestuurders bliezen boven de wettelijke limiet van 220 ugl. Het hoogst gemeten alcoholpercentage bedroeg 280 ugl. Tegen alle drie de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de controle kreeg één bestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de maximumsnelheid.

Ingen
Tussen 23.00 en 05.00 uur werd door politieagenten van team Buren, Culemborg gecontroleerd op het Zwarte Paard. In totaal werden 38 blaastesten afgenomen. Geen enkele bestuurder had teveel gedronken. Eén automobilist bleek nog een tweetal boetes open te hebben staan. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau heeft hij de boetes betaald.

Geldermalsen
Politieagenten van team Geldermalsen hielden tussen 20.45 en 22.00 uur een snelheids- en alcoholcontrole op de Randweg. Acht bestuurders werden onderworpen aan een blaastest. Ook hier blies niemand boven de limiet. Wel werden er vier bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.
(10)

Laatst gewijzigd 23-04-2011 13:59 | © Regio Gelderland-Zuid |