Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-04-2011

Weekendje weg voor agressieve stapper (45)

BREDA: De politie heeft vannacht rond 04.10 uur pepperspray moeten inzetten om op de Haagdijk een 45-jarige Bredanaar te kunnen aanhouden. Deze man wordt verdacht van zware mishandeling.

Hij zou zonder enige aanleiding kort daarvoor op de Haven zonder enige aanleiding een 34-jarige Bredanaar een kopstoot hebben gegeven. Het slachtoffer had een bloedneus. Bovendien had hij een vriend van de aangever op het hoofd geslagen. Tijdens de arrestatie werd pepperspray ingezet omdat de verdachte probeerde weg te rennen, ook volgde hij de aanwijzingen van de bikers niet op toen ze hem sommeerden om zich om te draaien tegen de gevel. Hij is s in het kader van een weekend je weg in verzekering gesteld.

Dronken automobilisten moeten rijbewijs inleveren

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagavond kort na elkaar in Etten-Leur twee mannen aangehouden die beiden achter het stuur van een auto waren gekropen terwijl ze veel te veel alcohol hadden gedronken. Beide automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren.

Een 28-jarige man uit Etten-Leur is vrijdagavond betrapt op het rijden onder invloed. Hij was met zijn auto op de Pater Arnold Damenstraat tegen een geparkeerde auto gereden. Daarna reed hij door. De eigenaar van de auto die de klap hoorde, belde direct de politie. De automobilst werd omstreeks 20.30 uur op de Couperuslaan aan de kant gezet, hij blies 860 ugl, bijna vier keer het toegestane maximum van 220 ugl.

Omstreeks 21.30 uur werd op het Markenland een 50 jarige man uit Etten-Leur aangehouden voor het rijden onder invloed. Deze
automobilist, die 980 ugl blies gaf aan circa 8 a 9 flesjes bier gedronken te hebben voordat hij achter het stuur was gaan zitten.

Slagboom parkeergarage vernield, twee verdachten gearresteerd

BREDA: De politie heeft vannacht rond 03.00 uur in Wernhout twee mannen uit die plaats (19 en 23 jaar) aangehouden. De arrestatie volgde na een melding van een medewerker van de parkeergarage Barones. Daar was door de inzittenden van een auto een slagboom vernield. Na de vernieling reed de auto door. Via de tenaamstelling kwam de politie uit op een adres in Wernhout. Daar werd eerst de te naamgestelde en later nog een verdachte aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt van vernieling.

Bredanaar (30) met twee gestolen flatscreen TV's

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.45 uur op de Oude Vest een 30-jarige Bredanaar aangehouden op de verdenking van de diefstal c.q. heling van twee flatscreen tv's.

De arrestatie volgde na een onderzoek van de recherche. Eerder die middag waren agenten naar een adres aan de Tramsingel gereden. Daar zou een conflict zijn. Ter plaatse zagen de dienders dat er twee LCD tv's uit een woning gedragen en werden en in een auto werden gezet. Bij de auto stonden twee mannen, die elk een ander verhaal hadden over de herkomst van deze TV's. Een eerste controle van de apparaten leverde niets op. Ze gaven wel aan dat ze geen eigenaar van de toestellen waren. Aan het bureau bleek echter dat de TV's wel degelijk gestolen waren. Hierop werd uitgekeken naar de 30-jarige Bredanaar die op de Oude Vest werd aangetroffen. Hij werd in verzekering gesteld.

Hond van balkon gehaald

BREDA: De politie heeft vrijdagavond rond 20.40 uur in de wijk Brabantpark na een melding van buurtbewoners een hond van een balkon gehaald. Het dier zat volgens de bezorgde melders al de hele dag op het balkon zonder eten en drinken.

Bij de betreffende woning werd niet open gedaan. Via de woning van de buren is een agent naar het balkon geklommen. Het ging om een Stafford reu. Er stond geen eten of drinken. Er lag ook geen deken of mand, het dier zat op een betonnen vloer en liep rond in zijn eigen urine en ontlasting. Buurtbewoners vertelden dat de hond daar , op die zonnige plek, al de hele dag zat. In overleg met de hulpofficier van justitie werd de deur van de woning geforceerd, de hond werd in beslag genomen en is met de dierenambulance vervoerd.

De 31-jarige bewoner is vandaag gehoord. Hij gaf toe niet goed voor zijn dier te hebben gezorgd. Hij was naar eigen zeggen 's middags weggegaan en had toen zijn hond zonder eten en drinken op het balkon achter gelaten. Hij beloofde beter voor zijn huisdier te zorgen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 23-04-2011 14:34 | © Regio Midden en West Brabant |