Gemeente Brummen


Unanieme raadssteun voor Brummense bondgenoten

(Oorspronkelijke publicatie datum: 23-04-2011)

Het initiatiefvoorstel van de PvdA om als gemeente aan de slag te gaan met het vergroten van de veerkracht van inwoners, zodat zij zelf meer kunnen oppakken, is enthousiast ontvangen door de gemeenteraad. Dit bleek tijdens de besluitvormende raadsvergadering van afgelopen donderdag 21 april 2011. Het voorstel kreeg de unanieme steun van de Brummense gemeenteraad. Zo wil de raad bijvoorbeeld dat de gemeente particulieren en instellingen bij besluiten gericht gaat betrekken aan de hand van de zogenaamde verantwoordelijkheidsladder.

Verder stelde de raad de verordening ruimte- en inrichtingseisen van peuterspeelzalen vast en besloot ook groen licht te geven aan het uitwerken van de wet OKE (Ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie). Deze wet heeft betrekking op onder andere de taalontwikkeling van jonge kinderen en de kwaliteitseisen van de peuterspeelzalen. Ook werd de voortgang van het Centrumplan Eerbeek besproken evenals de prioritering van de werkzaamheden van het gemeente team Ruimtelijke Ontwikkeling en Vergunningen (ROV).

Koppelenburg-Zuid
Het aantal nieuw te bouwen woningen zoals beschreven in het nieuwe principebesluit over de ontwikkeling van de locatie Koppelenburg-Zuid in Brummen werd bijgesteld naar twaalf in plaats van maximaal vijftien. Hierbij zijn de cultuurhistorische waarde van Jodenpad en de volle lengte van de tuinmuur belangrijke aandachtspunten. Het college gaat aan de slag met een beeldkwaliteitplan waarin de groene kwaliteit behouden blijft.

De besluitvormende raadsvergadering kende vorige week nog twee andere hamerstukken, namelijk de vaststelling van een notitie waarin het nieuwe sportbeleid voor de komende vijf jaar is weergegeven en de vaststelling van de nota Bodembeheer. Deze werden zonder debat, unaniem door de raad vastgesteld. Hier kunt u de besluiten en de volledige besluitlijst van de gemeenteraad vinden.