GroenLinks tekst

Het grootste Guerrilla Gardeners weekend ooit

Zaterdag 23 april 2011, 16:15u - webteam

* Guerrilla Gardeners

Lente! De Guerrilla Gardeners gaan weer aan de slag om Nederland te vergroenen. Het extra lange weekend van 22-25 april leent zich uitstekend voor het aanleggen van heel veel tuinen. Dit is dan ook door de Guerrilla Gardeners uitgeroepen tot het MEGA Guerilla Gardeners actieweekend. Rond dit weekend leggen Guerrilla Gardeners uit heel het land tuinen aan. Er doen meer mensen mee dan ooit. Deze acties worden ondersteund door GroenLinks.

De Guerrilla Gardeners leggen tuinen aan op plekken waar dringend extra groen nodig is. Ze nemen zelf de schop ter hand om bloemen en struiken te planten in hun eigen straat of buurt. Het verschijnsel 'guerrilla gardening' is overgewaaid uit Engeland en de Verenigde Staten. Betrokken bewoners toveren, gewapend met gieter, schop en planten, de stad om in een groene oase.

Het eerste Guerrilla Gardeners actieweekend vond in 2008 plaats. Sinds die tijd is Guerrilla Gardening een begrip geworden in Nederland. Tijdens dit vierde actieweekend worden in heel Nederland meer dan 50 tuinen aangelegd door 32 groepen en tientallen individuen. De resultaten van de acties worden verzameld op de website www.guerrillagardeners.nl.

GroenLinks zet zich in voor meer groen in de buurt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de aanwezigheid van groen een flink aantal positieve effecten heeft. Groen speelt een belangrijke en waardevolle rol in de gezonde stad. Natuurlijk groen zorgt voor variatie in planten en dieren en heeft een positieve invloed op de gezondheid. Groen in de buurt geeft rust, nodigt uit tot bewegen en bevordert de sociale contacten en ontwikkeling. Om Nederland groener te maken ondersteunt GroenLinks de Guerrilla Gardeners.

De verslagen en foto's van de acties dit weekend vind je op www.guerrillagardeners.nl