Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 23-04-2011

Tweede bericht

Zevenbergenaar (44) verdacht van steekpartij, na klopjacht aangehouden

ZEVENBERGEN: in aansluiting op de berichtgeving van vrijdag 22 april jl. over een steekpartij in een woning aan de Zoetendaal het
navolgende: Zoals eerder gemeld werd vrijdagmiddag rond 13.00 uur de 44-jarige verdachte aangehouden. Hij is vandaag geleid voor de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De toestand van zijn 42-jarige vrouw is nu stabiel, er lijkt geen levensgevaar te zijn. De 18-jarige zoon mag naar verwachting binnenkort het ziekenhuis verlaten.

Auto te water, bestuurder (52) urenlang bekneld

ZEVENBERGSCHEN HOEK / DRIMMELEN: Duikers van de brandweer hebben zaterdagmorgen in een auto die op zijn kop in een sloot, aan de Tweede weg lag de 52-jarige bestuurder uit Breda aangetroffen. De man was onderkoeld. Vermoedelijk is hij al rond 02.30 uur met zijn auto te water geraakt.

Een landbouwer belde vanmorgen rond 08.05 uur 112 toen hij zag dat in een 4 a 5 meter brede sloot een auto op zijn kop in het water lag. De centralist van de Gemeenschappelijke Meldkamer gaf, omdat onduidelijk was hoe lang de auto al in het water lag, een hoge prioriteit aan de melding en stuurde direct de brandweer, ambulancedienst en politie naar deze melding. Duikers van de brandweer gingen te water, zij zagen dat de bestuurder er nog in zat en bevrijdden hem uit deze benarde positie.

Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd opgenomen op de IC afdeling. Een arts heeft bloed afgenomen, er wordt daarmee onderzocht of en in welke mate hij onder invloed was van alcohol. Waarom de 52-jarige Bredanaar diep in de nacht deze polderweg in reed is nog niet duidelijk.

Roosendaler (23) pakt mes tijdens ruzie

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.00 uur op de Takspui een 23-jarige Roosendaler aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 26-jarige plaatsgenoot tijdens een ruzie met een mes in de buik gestoken te hebben. Het slachtoffer moest worden behandeld door een verpleegkundige van de ambulancedienst maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De verdachte werd in verzekering gesteld.

De agenten reden vrijdagavond over de Takspui, toen zij gewenkt werden door een 23-jarige Roosendaler. Hij vertelde dat hij ruzie had gehad met een vrouw. Tijdens het tumult was haar 26-jarige broer ter plaatse gekomen die zich er mee bemoeide. Deze broer had kennelijk een wielmoersleutel uit zijn auto gepakt, zijn zus had die weer afgepakt. De 23-jarige man had daarop een mes uit de bergruimte van zijn scooter gepakt en daarmee in de buik van de 26-jarige man te hebben 'geprikt '. De recherche stelt een nader onderzoek in naar het geweldsincident.

Foutparkeerders op de bon geslingerd

BERGEN OP ZOOM: Agenten hebben vanmorgen rondom het sportpark
Rozenoord, met de ingang aan de Olympialaan een controle ingesteld. Aanleiding daarvoor zij klachten van omwonenden over het parkeergedrag van bezoekers. Tien foutparkeerders zijn op de bon geslingerd.

De agenten stelden vast dat op de parkeergelegenheden aan de Beukenlaan en de Oberonstraat te Bergen op Zoom voldoende parkeergelegenheid aanwezig was. Des ondanks werd er in de omgeving van de Olympialaan hinderlijk en strafbaar op trottoirs geparkeerd. Tien auto's werden voorzien van een parkeerbon op de voorruit a 70 euro.

Dronken automobilist (39) moet rijbewijs inleveren

BERGEN OP ZOOM: Een 39-jarige man uit Bergen op Zoom is vannacht omstreeks 02.20 uur aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto had bestuurd. Bovendien was hij na een aanrijding doorgereden. Hij had kennelijk op de Wouwsestraatweg nabij de kruising met de
Gagelboslaan een verkeersbord omver gereden. Agenten reden daar en zagen dat de olie en andere vloeistoffen op het wegdek nog nat waren. Zij volgden het spoor en kwamen uit bij de auto. De voertuigverlichting brandde nog en de airbag was uitgeklapt. Hierna zijn zij naar de woning van de te naam gestelde gegaan. De bewoner gaf toe dat hij een aanrijding had gehad, zijn zoontje zat toen bij hem in de auto. Hij blies 885 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Laatst gewijzigd 23-04-2011 15:37 | © Regio Midden en West Brabant |