KNHS

Jur Vrieling profiteert van misstappen van Zoer en Smolders
23 april 2011
Jur Vrieling - Bubalu

MIERLO (KNHS) - In het tweede onderdeel van het Nederlands Kampioenschap springen voor senioren noteerde de leider in het klassement, Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Walnut de Muze, maar liefst vier springfouten, waardoor hij in een vrije val in het klassement terechtkwam en hij nu op de 36ste plaats staat. Ook Albert Zoer (Echten) noteerde met Sam twee springfouten en hij viel van de tweede plaats terug naar de twintigste. Jur Vrieling (Holwierde) profiteerde optimaal, door met de hengst VDL Bubalu foutloos te blijven en de leiding over te nemen, voor de verrassend sterk acterende Audi's Alpappilon-Armani met Vincent Voorn (Dinteloord), terwijl Marc Houtzager (Rouveen) nu derde staat met Sterrehof's Opium.

Op de tweede dag van dit NK waren het vader en zoon Van der Vleuten die de lakens uitdeelden. Rabo Talent van het Jaar Maikel van der Vleuten zette in deze wedstrijd, die direct op tijd werd verreden, de snelste tijd neer met de schimmel VDL Groep Sapphire, waardoor hij zijn vader Eric passeerde, die zich volledig revancheerde door met VDL Groep Utascha SFN tweede te worden, na gisteren de strijd te hebben gestaakt. Anne-Liza Makkinga zorgde in deze wedstrijd voor een daverende verrassing, door met de zeer geroutineerde hengst Boeve's Montreux als derde te eindigen.

Deze tweede wedstrijd in het Nederlands Kampioenschap was een uiterst lastige wedstrijd, waarin de driesprong een belangrijke rol als milde scherprechter vervulde. Het pleit overigens voor de kwaliteiten van Louis Konickx dat op bijna alle hindernissen in het parcours fouten werden gemaakt. Slechts tien combinaties slaagden er in om foutloos te blijven, waardoor er behoorlijke verschuivingen in het klassement op traden, waarvan bijvoorbeeld Ben Schröder (Tubbergen) van profiteerde door dankzij een foutloze rit met BMC Unaniem op te klimmen naar de zesde plaats. Ook Maikel van der Vleuten heeft nog alle kans om zich paasmaandag op het podium terug te vinden, want hij staat met VDl Groep Sapphire vijfde en met de hengst VDL Groep Verdi op zevende plaats, beide nog net binnen één paal afstand van Vrieling. Gerco Schröder, die met Eurocommerce Londen tegen een springfout aanliep, staat op een achtste plek in het klassement, maar zijn achterstand op Vrieling bedraagt ruim vier punten. Opvallend is dat onder de eerste tien paarden in het klassement na twee wedstrijden maar liefst zeven hengsten te vinden zijn.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.chmierlo.nl

Tussenstand NK Senioren:


1) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor
- 1.18

2) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Alpapillon-Armani (Aldato x Cassini I) - 1.66

3) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Opium (Polydor x Bormio) -
2.19

Uitslag 2e onderdeel NK springen Senioren:


1) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Sapphire B (Mr.Bleu x Grand Veneur) - 0 / 75.60

2) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) - 0 / 76.70

3) Anne-Liza Makkinga () - Boeve's Montreux (Hinault x Calvados) - 0 / 77.44

Foto Jur Vrieling met VDL Bubalu door: www.melissen.net