Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Feestelijke oplevering nieuwe speeltoestellen Bolsward

Nieuwe kabelbaan De Fjilden Bolsward

Komende zaterdag tussen 14.00 en 16.30 uur viert jong en oud de ingebruikname van de nieuwe speeltoestellen aan de Fjilden en De Nes in Bolsward. Wethouder Maarten Offinga verricht de officiële openingshandeling om 14.30 uur bij de speeltoestellen aan De Fjilden. U bent van harte welkom!

Vorig jaar kropen verschillende basisschoolleerlingen in de huid van de (toen nog) Bolswarder gemeenteraad om nieuwe speeltoestellen voor de Eekwerdlaan te kiezen. De `gelegenheids' jeugdfractie Woosh van basisschool De Bron bedacht het winnende ontwerp;
- een speelplek voor alle leeftijden met een familieschommel, een kabelbaan en een glijbaan.

Nieuwe kabelbaan De Fjilden Bolsward

De oorspronkelijke bedoeling was dat deze toestellen op de plek kwamen van de afgebroken halfpipe in het groen langs de Eekwerdlaan. Na overleg met omwonenden en wijkvereniging De Middelsee bleek dat er meer behoefte was aan deze nieuwe speeltoestellen op de bestaande speelvelden vlakbij het voormalige halfpipe terrein.

Op het speelveld aan De Fjilden staan een splinternieuwe kabelbaan, een speciale schommel en een wipwap en even verderop is het speelveldje aan de Nes verrijkt met een nieuwe schommel en wipwap.

Komende zaterdag 23 april heeft wijkvereniging De Middelsee, speciaal voor de opening, gezorgd voor nog meer vermaak. Zo staat er een poffertjeskraam, een springkussen en een draaimolen. Een speciale DJ zorgt voor de gezellige muziek. Samen met het mooie weer en lekkere hapjes en dankjes rekenen we op een gezellige middag. Iedereen is welkom van 14.00 uur tot 16.30 uur! de Nes Bolsward

* Flyer Opening Fjilden.pdf (550,99 KB)

Zie het origineel