Jochem van Gelder promoot Nationale Open Golfdagen

Persbericht van NVG-Golf

"Om goed te golfen, moet je een bepaald ritme opbouwen" KOM MET PASEN NAAR DE OPEN GOLFDAGEN BIJ U IN DE BUURT

TV-presentator Jochem van Gelder en zijn zoons volgen golflessen in het kader van de Nationale Open Golfdagen, die op 23, 24 en 25 april worden gehouden. Tijdens die dagen kan iedereen kennismaken met de sport.

Het thema van de Nationale Open Golfdagen is 'familiegolf'. Golf is een sport voor jong en oud. De dagen worden georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG), samen met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en de Professional Golf Associatie (PGA Holland) en zijn onderdeel van de Nationale Sport Week.

"Vorige week ging het beter"
Jochem en zijn drie zoons maakten vorige week kennis met golfen. Een week na de eerste les reed het kwartet opnieuw naar de golfbaan. Na het afslaan op de driving range van vorige week neemt golfprofessional Sophie Verstraeten de familie dit keer mee naar de green om te gaan putten. Het goede gevoel is er nog niet bij allemaal. "Vorige week ging het beter", schudt Jochem met zijn hoofd.

Hoewel het er makkelijk uit ziet, blijkt het tegendeel al snel het geval. "Je moet er nog bij nadenken ook", zucht de tv-presentator. Het grote geheim van putten? Goed kijken! Door je knieën zakken, goed kijken hoe het gras loopt en hoe hard je dan moet slaan. Het gaat de vier mannen niet makkelijk af. Slechts van korte afstand verdwijnen de ballen in de hole. Toch zit er wel talent bij, bekent Sophie. "Aan Jochem zie je dat hij het vaker gedaan heeft. Het probleem is dat hij zichzelf dingen heeft aangeleerd die niet goed zijn. Dat moet er nu weer uit." Ook de zoons hebben aanleg, vindt ze. "David (17 jaar, red.) is heel serieus bezig, Levi (15) wil alles vooral heel mooi doen. En Jesse (12) doet het precies zoals hij zelf wil."

Hoe snel worden we nou goede golfers, willen ze wel weten. "Je bent geen robot", legt Sophie uit. "Het is niet elke dag het zelfde, je moet echt een bepaald ritme opbouwen en regelmatig oefenen." Oefenen kan natuurlijk ook thuis. Zelfs binnen. "De green is zo snel als een tapijt. Dus als je thuis vloerbedekking hebt, dan kun je prima oefenen", zegt Sophie, "Maar of je vader daar blij mee is, weet ik niet."

Zelf kennis maken met golf?
Komend weekeinde kan iedereen in Nederland kennismaken met golf. Tijdens de Nationale Open Golfdagen (23, 24 en 25 april) openen ruim honderd golfbanen hun deuren voor iedereen die zelf een keer een balletje wil slaan. Kijk op www.opengolfdag.nl voor een baan bij u in de buurt.

Over de Nationale Open Golfdagen
Tijdens de Nationale Open Golfdagen, op 23, 24 en 25 april, kan iedereen gratis en vrijblijvend kennismaken met de golfsport. De dagen worden georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG), samen met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en de Professional Golf Associatie (PGA Holland). De Nationale Open Golfdagen zijn onderdeel van de Nationale Sport Week.

Over de Nationale Sport Week
Van 16 tot en met 23 april vindt de achtste Nationale Sport Week plaats. Verenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport organiseren in het hele land activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten. Vorig jaar werden er tijdens de Nationale Sport Week ruim 4.400 activiteiten georganiseerd met maar liefst 550.000 deelnemers. Kijk voor meer informatie op www.nationalesportweek.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl


Links:
http://www.nvg-golf.nl

Noot voor redacties


NVG-Golf

Noot de voor de redactie.


Razende Robot Reporter