Algemene Onderwijsbond
AOb het Onderwijsblad

Utrecht, 20 april 2011

Het Onderwijsblad nr 8 van 23 april 2011

Hierbij de belangrijkste onderwerpen uit het nieuwe nummer van Het Onderwijsblad, nummer 8 van 23 april, dat aanstaande zaterdag bij de leden van de Algemene Onderwijsbond wordt bezorgd.

Coververhaal: 'Het voetbalt lekkerder met een diploma'

Topvoetbal en school is geen eenvoudige combinatie voor de talentvolle jeugdspelers van FC Utrecht. Toch vindt de club het belangrijk dat voetballers een diploma halen.

Ook onderwijsbestuurders klussen bij

Ook onderwijsbestuurders hebben bijbaantjes. Als toezichthouder bij een andere school of een ziekenhuis bijvoorbeeld. De bijverdiensten kunnen soms aardig oplopen.

Verband tussen verlichting en leerprestaties flinterdun

Het dynamische verlichtingssysteem van Philips kost 5900 euro per klaslokaal. Onderzoek heeft volgens het bedrijf aangetoond dat leerprestaties verbeteren. Hoogleraar Peter Sleegers nuanceert die conclusie.

Haagse Nutsscholen

Rekeningen stapelden zich op, de salarisbetaling kwam in gevaar, de reserves waren tot de laatste euro verdwenen. De chique Haagse Nutsscholen dreigden failliet te gaan. Hoe amateurisme en mismanagement een eind maakten aan ouderbestuur.

Lastig gedrag

Lesgeven aan pubers kan knap lastig zijn. Toegeven dat jouw aanpak misschien niet werkt ook, zeggen oud-docenten Henno Oldenbeuving en Monique Sanders.

Thomas More pabo

De Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs wil de pabo Thomas Moore overnemen. Directeur Peter Lamers legt uit.

Nieuws: OCW zet mes in lumpsum en subsidies

Het kabinet wil dat er minder overheidsgeld gaat naar sectorraden en koepelorganisaties in het onderwijs. Om die reden krijgen scholen samen twintig miljoen euro per jaar minder aan rijksbijdrage.

Bezuiniging passend onderwijs uitgesteld

Het volgende nummer van het Onderwijsblad verschijnt over drie (!) weken op zaterdag 14 mei.

----------

Algemene Onderwijsbond

0900 463 62 62
info@aob.nl
www.aob.nl