Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

CRÈME DE LA CRÈME NEDERLANDSE KUNSTWERELD IN JURY FINALE KUNSTBENDE 2011

Een absolute STERRENJURY zal op zaterdag 23 april a.s. de ca. 250 jonge finalisten van Kunstbende 2011 beoordelen. Grote Nederlandse kunstenaars, film- en theatermakers, modeontwerpers, schrijvers en artiesten als Rob Scholte, Ans Markus, Herman Koch, Abdelkader Benali, Nadja Hüpscher, Marike Jager, Hans Ubbink, Patty Zomer, Antoinette Beumer, Sanne Vogel, Marcus Azzini en Jan Kooijman nemen de 23e plaats in de jury van de acht Kunstbende-categorieën.

Ook gespecialiseerde professionals als danser en Gouden Zwaan-winnaar Tim Persent (LeineRoebana), glamourfotograaf Govert de Roos, DJ Tony Cha Cha, DeWolff-zanger Pablo van de Poel, ISH-choreograaf en ArtEZ dansdocent Niels van der Steen, modejournaliste en überfashionista Aynouk Tan (NRC), theatermaker Daniël Samkalden, zangcoach Babette Labeij (The Voice) en schrijfster/columniste Hanna Bervoets (Volkskrant Magazine) zullen jureren. (Kijk voor alle juryleden per categorie op www.kunstbende.nl/nl/Juryleden)

Topjury én toptalent

De finalisten, die de afgelopen maanden de verschillende Kunstbende-voorrondes door heel Nederland wonnen, zullen de 23ste dan ook een buitengewone prestatie moeten leveren om op te vallen. Gelukkig bleek ook dit jaar dat Nederland barst van het jonge talent.

Prijzenregen

Zoals ieder jaar nemen ook de winnaars van vorig jaar plaats in de verschillende jury.'s Na een jaar waarin zij volop in de 'spotlights' stonden en intensief gecoacht en getraind werden, geven zij op 23 april het stokje door. De winnaars van dit jaar zullen op hun beurt hun geluk niet op kunnen met prijzen als:


* Een set draaien op Mysteryland (1e prijs DJ)


* Een vooropleiding Art & Design van ArtEZ hogeschool voor de kunsten (1e prijs Expo)


* Deelname aan internationaal festival Art Connexion in Antwerpen (1e prijs Theater & Performance)


* Een optreden op Crossing Border (1e prijs Taal)

Westergasfabriek overspoeld door jongeren

De landelijke finale op 23 april vindt, net als vorig jaar, plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Om 13.30 uur is de feestelijke opening in de Zuiveringshal. Daarna zullen de finalisten op vijf verschillende locaties het publiek laten smullen van hun kunsten. De Westergasfabriek zal op de finaledag overspoeld worden door jongeren die allemaal uitkijken naar de grote climax: de prijsuitreiking (19.30 uur) waarin de winnaars bekend worden gemaakt!

Kunstbende
Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor cultuurparticipatie. De wedstrijd is één van de pijlers waarbij jongeren van 13 tot 19 jaar kunnen meedoen aan acht kunstdisciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance. Deelname aan Kunstbende is gratis. Alles kan en mag, als het maar geïnspireerd is op het thema ILLUSIE.

De finale op zaterdag 23 april in de Westergasfabriek in Amsterdam is voor iedereen toegankelijk. Kaartjes kosten ¤ 8,50 of ¤ 6,- met CJP-pas. Meer ir informatie over Kunstbende is te vinden op de website: www.kunstbende.nl.


- einde persbericht -