Ingezonden persbericht


Op expeditie in de tuin van Volkenkunde

Meivakantie: 23 april t/m 8 mei
Museum Volkenkunde
Leiden

Ook deze vakantie heeft Volkenkunde weer een boordevol programma. Speciaal voor de meivakantie zijn er spiksplinternieuwe activiteiten rondom de verlengde MAORI tentoonstelling. Zo kan het hele gezin meevaren in de Waka, de Maori-kano, of lekker in het gras meedoen met een workshop Haka, de dreigdans van de Maori's. Tijdens de Paasdagen staat de PaasspeurEis op het programma. En als het weer het toelaat, kan er de hele vakantie heerlijk gepicknickt worden. Kinderen die een keer op een typisch Indonesisch fietsje willen fietsen, zijn in de museumtuin aan het goede adres: daar staat een aantal echte 'betjaks' klaar om een ritje mee te maken. En regent het een dagje? Geen probleem want binnen in het museum liggen de speurtochten en bouw- en kleurplaten al klaar! Kortom, de Meivakantie vier je in Volkenkunde.

De Meivakantie begint meteen goed: op Eerste en Tweede Paasdag kunnen kinderen in de museumtuin de PaasspeurEis doen. Een leuke speurtocht waarin ze op zoek gaan naar hele bijzondere eieren die ze iets leren over andere volken. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis de Paasspeurreis halen en op vertoon van een ingevulde speurkaart krijgen ze een lekkere chocoladeverassing mee. Maar er is meer! In de entreehal van het museum is een enorme berg paaseitjes te vinden. Wie raadt hoeveel eitjes het zijn, maakt kans op een geheel verzorgd verjaardagsfeestje en een speciaal cadeautje!

In de museumtuin is het vanaf deze Meivakantie een drukte van belang! Wie wil er nou niet een keer als een Maori de Leidse wateren bevaren? Weer aangemeerd bij het museum, kan er heerlijk gepicknickt worden in de tuin. Zoek een plekje langs het water, onder de kersenbomen of in de Tipi en geniet van het heerlijke picknickaanbod van Café Midi. Zelf een picknickmand vol lekkers meenemen kan natuurlijk ook! Picknickplaids zijn gratis te leen bij Café Midi of bij de kassa van het museum. En wie na zo'n heerlijke lunch zin heeft om even de benen te strekken, doet z'n best om zo stoer mogelijk te kijken tijdens de Haka-workshop. Om te zien hoe de Maori's het zelf doen, loop je het museum binnen: de grote MAORI tentoonstelling is wegens succes verlengd en staat nog t/m 18 september 2011.

KIJK OP WWW.VOLKENKUNDE.NL VOOR HET VOLLEDIGE VAKANTIEPROGRAMMA.

Het stichtingsjaar 1837 maakt Museum Volkenkunde in Leiden tot een van de oudste volkenkundige musea ter wereld. Het beheert anno 2011 meer dan 200.000 voorwerpen en 500.000 audiovisuele bronnen vanuit de hele wereld. Toonaangevend wetenschappelijk onderzoek, spraakmakende publieksprogramma's en de vele internationale samenwerkingsprojecten maken Museum Volkenkunde tot een van de belangrijkste Europese expertisecentra op gebied van mondiale culturen.

Persbericht Museum Volkenkunde

Steenstraat 1| postbus 212 | 2300 AE | Leiden | t 071 5168 800 | www.volkenkunde.nl | info@volkenkunde.nl

Openingstijden museum: dinsdag tm zondag van 10.00-17.00 uur. Extra open op 25 april en 2 mei. Gesloten op 30 april. Entree: 5,50 | 3,00 | Mk gratis. Elke woensdag is de entree tot de vaste tentoonstelling én galerijtentoonstellingen gratis. Voor de tijdelijke tentoonstelling geldt een toeslag van 1, 00 euro.



Ingezonden persbericht