Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

()
Amsterdam, 19 april 2011

GAAN DEZE KUNSTBENDE-FINALISTEN ER ZATERDAG MET DE GOUDEN SPOTLIGHTS VANDOOR?

Aanstaande zaterdag (23 april) start om 13.30 uur, in de Westergasfabriek in Amsterdam, de 21ste finale van Kunstbende. Ook dit jaar trekt Kunstbende weer - letterlijk - volle zalen met ongelooflijk veel talent en een jury vol grote namen (o.a. Jan Kooijman, Ans Markus, Sanne Vogel en Herman Koch). De juryleden in de categorie Muziek - met daarin o.a. Marike Jager en oud-Kunstbendewinnaar Pablo van de Poel van DeWolff - krijgen het zwaar te verduren met zo veel knettergoede muziekfinalisten.

De finalisten uit de acht categorieën (Dans, Expo, Film & Animatie, Taal, Theater & Performance, Muziek, DJ en Fashion) zullen in verschillende zalen en gebouwen in de Westergasfabriek hun creatieve spierballen laten rollen.
- Film & Animatie en de presentaties van de Expo-finalisten in het Ketelhuis
- Dans en Fashion in de Zuiveringshal

- Theater & Performance en Taal in het Machinegebouw
- Muziek en DJ in de Openbare Verlichting
- De tentoonstelling van de Expo-werken in de Gazz

Feedback van Eddy Terstall en Bas Kosters
Ook buiten is van alles te doen en te beleven. Er worden workshops georganiseerd, het Kunstbende Collectief geeft performances en in de Work in Progress-container krijgen jongeren feedback op hun eigen creatieve werk van professionals als Eddy Terstall en Bas Kosters. In combinatie met de prachtige weersvoorspelling en de duizenden jongeren die Kunstbende verwacht, moet dit wel een fantastische finaledag opleveren.

De kanshebbers...
De grote vraag blijft echter: wie gaan de Gouden Spotlights en tassen vol stimuleringsprijzen winnen?! Dat weten we niet. Wel kunnen we verklappen welke namen sinds de voorrondes rondzoemen in de wandelgangen van Kunstbende.


- Muziek: Fingers on Fire (Overijssel). Er zijn wel acht kanshebbers in deze categorie, maar als we er maar één mogen noemen, tippen we dit Twentse bandje dat eerder al De Grote Prijs van Overijssel won. Een 3voor12-reporter zei over hen: 'Ik werd omver geblazen door de muzikaliteit van deze jonge band.' http://www.youtube.com/watch?v=y85QbyB4fxk
- Dans: Anke Haakma (Noord-Brabant) danst lyrical moderne dans met veel expressie en doet dat heel erg goed. http://www.youtube.com/watch?v=DFtiPXCkDTA&feature=channel_video_title
- Taal: Voetlicht (Noord-Holland): Deze multi-getalenteerde meiden doen al een aantal jaren mee met Kunstbende. Dit jaar gaan zij misschien eindelijk met een Gouden Spotlight naar huis.
- DJ: DJ Mellebeats (Gelderland) maakte afgelopen zaterdag veel indruk op de jury tijdens de halve finale DJ. Uit het juryrapport: 'Eén kloppend, origineel verhaal met diverse muziekstijlen'.
- Fashion: Suzanne Cobben (Zuid-Holland): Een frisse modecollectie van een zeer getalenteerd, 17-jarig modemeisje. http://www.youtube.com/watch?v=ih0hsNn9LcM
- Film & Animatie: Gruwelijk Productions (Zuid-Holland) is ook geen onbekende van Kunstbende. Gruwelijk maakte een spannend suspense-filmpje met een originele combinatie van animatie en drama.
- Theater & Performance: Max Wind en Joeri Heegstra (Drenthe) noemen zichzelf in de finale Fuad Hassen. Maar dat is ook de naam van de presentator... Dat kan alleen maar een grote verrassing worden!
- Expo: Hannah Joosse (Zeeland) maakt prachtige foto's (zie onderin dit persbericht) rondom het thema van Kunstbende 2011: Illusie.

De finale op zaterdag 23 april in de Westergasfabriek in Amsterdam is voor iedereen toegankelijk. Kaartjes kosten ¤ 8,50 of ¤ 6,- met CJP-pas. Meer informatie overver Kunstbende is te vinden op de website: www.kunstbende.nl.


- einde persbericht ­