Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, 22 april 2011

KUNSTBENDE MAAKT ZICH OP VOOR EEN HETE FINALESTRIJD!

Met de prachtige weersvoorspelling voor aanstaande zaterdag op zak, staat niets een fantastische finaledag meer in de weg. Bezoekers van de Kunstbende Finale 2011 kunnen genieten van bijna 100 optredens, performances, modeshows en expo's, uitgevoerd door jong talent uit het hele land. Tussendoor wordt het ultiem chillen met een biertje of een cola op de groene velden rond de Westergasfabriek.

Ilias Ojja in jury Film & Animatie
En of dat allemaal nog niet genoeg is: vandaag werd bekend dat acteur Iliass Ojja (o.a. Shouf Shouf Habibi!, Radeloos en PizzaMaffia) plaatsneemt in de jury van de categorie Film & Animatie. Ook oud-Kunstbendedeelnemer Wart Kamps van cabarettrio Rooyackers, Kamps en Kamps en Project Catwalk-winnares Roos van der Kamp nemen plaats in respectievelijk de jury's Theater & Performance en Fashion.

De wildcards zijn bekend!
De afgevallen deelnemers in de categorieën Film & Animatie en DJ hebben afgelopen week nog peentjes gezweet, want er werden 2 wildcards weggegeven! Op 101.tv werd gestemd op het beste filmpje. En de wildcard gaat naar.....LG Studios (Utrecht) met het filmpje Operation Z! Via de de Mystery Land-site konden fans doorgeven welke afgevallen DJ alsnog zaterdag in de finale moet staan. DJ Tie-Rap uit Zuid-Holland is de winnaar van deze wildcard!

3500 bezoekers
De organisatie van Kunstbende verwacht morgen 3500 bezoekers in en om de Westergasfabriek in Amsterdam. Het mooie weer, de locatie en het programma zullen samen zorgen voor een lekker festivalsfeertje. Kortom: de Kunstbende Finale 2011 wordt een zomers feestje!

Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor cultuurparticipatie. De wedstrijd is één van de pijlers waarbij jongeren van 13 tot 19 kunnen meedoen aan acht kunstdisciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance. Deelname aan Kunstbende is gratis. Alles kan en mag, als het maar geïnspireerd is op het thema ILLUSIE.

De finale op zaterdag 23 april in de Westergasfabriek in Amsterdam is voor iedereen toegankelijk. Kaartjes kosten ¤ 8,50 of ¤ 6,- met CJP-pas. M. Meer informatie over Kunstbende is te vinden op de website: www.kunstbende.nl.



Ingezonden persbericht