Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 22-04-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 23 april
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED MET JAN MARIJNISSEN,
DIEDERIK SAMSOM EN JAAP SMIT

In TROS KAMERBREED van zaterdag 23 april zijn te gast: Jan Marijnissen partijvoorzitter SP en Diederik Samsom PvdA-Tweede Kamerlid over 65 jaar sociaaldemocratie en Jaap Smit, voorzitter CNV, over de pensioenen en de sociale zekerheid.

Het moet eerlijker. Dat is het huidige motto van de Partij van de Arbeid. Zondag 1 mei viert deze partij haar 65-jarig bestaan. Willem Drees was de eerste PvdA-premier en de kabinetten onder zijn leiding legden de basis voor de sociale voorzieningen van de verzorgingsstaat.

In 1994 werd Wim Kok premier van het eerste Paarse kabinet en schudde hij als opvolger van Joop den Uyl de 'ideologische veren' af. Inmiddels zit de PvdA in de oppositie en vecht zij tegen een minderheidskabinet met een gedoogpartner. Jan Marijnissen en Diederik Samsom kijken terug en vooruit op de rol van de sociaaldemocratie in Nederland en op de verhouding PvdA en SP.

De vakbonden en het kabinet leken in 2010 een ingewikkeld akkoord over de pensioenen te hebben afgesloten, maar dat staat nu allemaal weer in de pauzestand. De achterban van de FNV mort en heeft zelfs een demonstratie gehouden tegen hun eigen voorzitter Agnes Jongerius. CNV-voorzitter Jaap Smit ziet het allemaal met lede ogen aan en praat over de huidige stand van zaken en over de plannen die minister Kamp heeft met de sociale zekerheid.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.