BALKANBEATS voor de 4e keer in Antwerpen


De grootste Balkanparty van het land (volgens Lieven Verstraete op Radio 1)

ANTWERPEN, 20110419 -- Op 23 april organiseert Tsigani vzw in samenwerking met Zappa Jcc en Robert Soko de vierde editie van het Europese feestconcept Balkanbeats. Na twee uitverkochte Antwerpse edities in de spiegeltent is het tijd geworden om te verhuizen naar een grotere locatie. Balkanbeats gaat nu door in jongerencentrum Zappa op het Kiel.

Bovenaan de line-up prijkt dj Robert Soko uit Berlijn. Als geëmigreerd Bosniër maakte hij de Balkanbeats wereldbekend en is hij ondertussen een graag geziene gast in Antwerpen. Gypsy Soundsytem, een dj-duo dat twee jaar geleden het hoofdpodium van het Sfinks Mixed festival nog afsloot, vliegt speciaal over uit Génève. Ook Gypsy Box uit Mexico en Ion din Anina uit Spanje reizen naar België.

Het circuscollectief The Great Bulgarian Circus uit Plovdiv is ondertussen een legende in de stad aan de schelde. Zo vertelt organisator (Sander Steel): “Dit Bulgaars circuscollectief creëert een waanzinnige sfeer. Dat is dan ook de enige reden dat wij ze nog boeken, want ze maken het ons niet makkelijk. Ze vragen rauw vlees als maaltijd en lopen continu rond in ondergoed”.
Tot slot maakt het Antwerpse dj-duo Tsiganisation Project, volgens Fiesta Mundial de “2 many dj’s van de wereldmuziek”, de line-up compleet.

De deuren van Zappa gaan op 23 april open om 22h. Tickets kosten 8€ in voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Fnac. De Roma verkoopt tevens combitickets, waarmee je voor 21€ zowel naar Kocani Orkestar (21 april in de Roma) als naar Balkanbeats (23 april in Zappa) kan.

Alle info kan je terugvinden op www.tsiganisationproject.be/balkanbeats





Tsigani vzw