Gemeente Lelystad

Natuur in Lelystad op televisie

Donderdag 14 april 2011

Lelystad is een natuurrijke stad. Voor Lelystedelingen is dit heel gewoon, maar voor mensen buiten Lelystad is dit bijzonder. Dit is destijds de reden geweest om een natuurfilm over Lelystad te maken.

Tv-uitzending

Omroep Flevoland zendt de film nu uit op zondag 24 april (1e paasdag) om 14:30 uur en op maandag 25 april (2e paasdag) om 12:30 uur. Daarna wordt het in blokken herhaald.

Kijken naar eigen stadsnatuur

Kijken naar je eigen stadsnatuur is heel bijzonder en bijna nog mooier dan in het echt! In de film komen verschillende onderwerpen aan bod: bevers spotten in het Natuurpark, met een prachtige zonsondergang vleermuizen bekijken boven het Gelderse Diep, ringslangen ontdekken in het Oostvaarderswold, een onderzoek naar vissoorten in de Zuigerplas en broedende zwaluwen onder viaducten.

Prachtige natuurshots

Daarnaast zijn er prachtige natuurshots te bewonderen en wordt er aandacht besteed aan de visie van de stad op natuur en de mensen die daarbij een rol spelen. De film "Natuur in Lelystad" is al een paar keer uitgezonden door de NCRV maar wordt nu tijdens de paasdagen in blokken herhaald door omroep Flevoland. Kijk 1e of 2e paasdag naar omroep Flevoland en geniet van de prachtige natuuropnames in en rond Lelystad.
Ja