Het Exodus Concert in Penitentiaire Inrichting ter Peel

Persbericht van Exodus Nederland

Op zondag 24 april zendt het NCRV-radioprogramma Schepper & Co een registratie uit van het Exodus Concert vanuit Penitentiaire Inrichting (PI) Zuid Oost, locatie ter Peel. In Ter Peel brengt zanger J.W. Roy voor gedetineerden het gedicht van Etienne 'Wie wil ik zijn voor jou, voor jullie' ten gehore. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door gitarist B.J. Baartmans en toetsenist Gabriel Peeters. Etienne werd uit bijna 70 inzendingen tot winnaar van de jaarlijkse dichtwedstrijd voor gedetineerden gekozen. Als prijs voert een bekende artiest het gedicht uit tijdens het Exodus Concert.

Het publiek bij de opnames op 19 april bestaat uit gedetineerde vrouwen uit PI ter Peel en een groep vrijwilligers van Exodus. Deze vrijwilligers zetten zich tijdens en na detentie in voor de begeleiding van (ex-)gedetineerden. In het kader van het Europees Jaar van de Vrijwilligers wordt in de uitzending extra aandacht besteed aan dit bijzondere vrijwilligerswerk.

Het Exodus Concert is een samenwerking tussen Exodus, de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), het Justitiepastoraat en de NCRV. Het concert is het startsein voor de dichtwedstrijd voor gedetineerden 2011. Tevens worden de nieuwe vrijwilligersfolder en posters van Exodus gepresenteerd.

Exodus is een organisatie die (ex-)gedetineerden ondersteunt in hun terugkeer naar de maatschappij. Exodus heeft elf huizen waar (ex-)gedetineerden na hun straf of in de laatste fase van hun straf begeleiding ontvangen. Vanwege het 30-jarig bestaan van Exodus is het Exodus Concert een extra feestelijke bijeenkomst.

Links:
http://www.exodus.nl



Razende Robot Reporter