Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Been en De Boer in opstelling NOS Studio Voetbal

HILVERSUM, 19 april 2011 - De eredivisie stevent weer af op een zinderende ontknoping. Met nog drie speelrondes voor de boeg is zowel de strijd om het landskampioenschap als verdeling van de play-offtickets nog onbeslist. Dat de spanning op alle fronten weer terug is, is niet in de laatste plaats te danken aan de opmars van Ajax en Feyenoord. Beide clubs leken begin dit jaar uitgeschakeld voor de titel (Ajax) of een ticket voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal (Feyenoord). De trainers van deze 'hoofdrolspelers' - Feyenoord-coach Mario Been (zondag 24 april) en Ajax-trainer Frank de Boer (zondag 1 mei) - staan als 'special guests' in de opstelling van NOS Studio Voetbal.

De andere drie gasten die zondag 24 april (eerste Paasdag) bij presentator Jack van Gelder aanschuiven om de voetbalactualiteit te bespreken zijn Tom van 't Hek, Youri Mulder en Keje Molenaar. Op zondag 1 mei completeren Youri Mulder, Ronald Waterreus en Ronald Koeman de 'Studio Voetbal-opstelling'.

De 'strohalmpjes' van Been
Feyenoord leek na een dramatische seizoensstart na de winterstop aanvankelijk bezig aan een comeback, maar kreeg vervolgens toch weer een terugval. De afgelopen twee weken greep het elftal van Mario Been de laatste 'strohalmpjes' en werd achtereenvolgens ruim gewonnen van FC Utrecht (4-0) en Willem II 6-1). Komende zondag kan Feyenoord revanche nemen voor het 10-0 verlies tegen PSV in oktober vorig jaar.

De weg omhoog van De Boer
Waar het bij Ajax op bestuurlijk niveau de afgelopen weken onrustig is, hebben de Amsterdammers sinds het aantreden van Frank de Boer als hoofdcoach sportief de weg omhoog gevonden. Toen De Boer in december het stokje overnam van Martin Jol stond de club vierde met vijf punten achterstand op de koploper. Na de komst van De Boer heeft Ajax alle zes thuisduels in de eredivisie gewonnen. Bovendien verzekerde de ploeg zich van een plaatsje in de KNVB-bekerfinale, waarin regerend landskampioen FC Twente op zondag 8 mei de tegenstander is. Ajax moet het in de resterende wedstrijden nog opnemen tegen Excelsior (24 april), sc Heerenveen (1 mei), FC Twente (15 mei). Ajax staat momenteel één punt achter op PSV en FC Twente.