Gemeente Breda

Werkzaamheden aan het spoor
Van zondag 24 april tot en met dinsdag 26 april werkt ProRail aan het spoor tussen Breda en Dordrecht. Dit betekent dat er vanuit het station Breda in de richting van Zwijndrecht geen treinen rijden. De hogesnelheidstrein Fyra rijdt wel van Breda naar Rotterdam.Voor de tussengelegen stations zet NS bussen in. Deze bussen stoppen aan de noordkant van het station Breda op de langsparkeerplaatsen aan het Speelhuisplein. De planning is dat er maximaal twee bussen tegelijk opgesteld staan. De treinen van het nachtnet rijden volgens de normale dienstregeling.

Wat gaat er gebeuren
Vanwege groot onderhoud aan het spoor tussen de stations Breda en Dordrecht stelt ProRail de spoorlijn Breda - Dordrecht op zondag 24 en maandag 25 april buiten dienst.

Deze buitendienststelling is van zondag 01.10 uur tot dinsdag 05.10 uur. Dit betekent dat er vanuit station Breda in de richting Zwijndrecht geen treinen rijden. De hogesnelheidstrein Fyra rijdt wel over het HSL-spoor.

NS zorgt voor vervangend vervoer per bus tussen Breda en Dordrecht / Zwijndrecht.

Voorafgaand aan deze dag wordt op dinsdag 19 april de vooraankondiging geplaatst waarop te lezen is dat er op delangsparkeerplaatsen langs de rijbaan aan het Speelhuisplein niet mag worden geparkeerdop zondag 24 en maandag 25 april. Op dinsdag 26 aprilwordt de vooraankondiging weer verwijderd.

Vervangend busvervoer
NS zet stopbussen in. De bussen rijden van station Breda naar station Zwijndrecht en terug.
De bussen vertrekken iedere 30 minuten. Er worden ook reserve bussen opgesteld in Breda.

Noordkant van het station
Op zondag en maandag is de busdienst exact gelijk.

De eerste bus vertrekt om 08:28 uur, de eerste bus uit Zwijndrecht komt aan om 08:37 uur

De laatste bus vertrekt om 01:37, de laatste bus uit Zwijndrecht komt aan om 00.25 uur.

De bussen staan aan de noordkant van het station op de langsparkeerplaatsen langs de rijbaan aan het Speelhuisplein.

Wat betekent dit voor u
NS heeft afspraken gemaakt met de busbedrijven dat er zo min mogelijk geluidsoverlast zal zijn voor de bewoners aan de Speelhuislaan en omgeving. Dit houdt in dat de buschauffeurs de opdracht krijgen om de motor uit te zetten als ze bij de halte staan als dat mogelijk is. Om de airco of de kachel in de bus goed te laten werken moet de motor toch af en toe draaien, hierdoor is het mogelijk dat bussen toch enige hinder opleveren, wij vragen hiervoor uw begrip.

Meer werkzaamheden
De komende tijd wordt er nog meer aan het spoor gewerkt. Het betreft het weekend van 7 en 8 mei.
U krijgt voorafgaand aan deze werkzaamheden daarover bericht.

Informatie
Voor dringendeklachten of meldingen van overlast naar aanleiding van het vervangend busvervoer tijdens het weekend, kunt u bellen met het alarmnummer van de gemeente Breda (076) 520 52 06. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Met vragen en meldingen die kunnen wachten tot na het weekend kunt u terecht bij het Servicepunt van de gemeente. Het Servicepunt is op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur bereikbaar onder nummer 14 076. Netherlands
51° 35' 48.0516" N, 4° 46' 46.4448" E
Bekijk op de kaart:Google Maps
18Apr

Sluiting C'est Confiance Boschstraat Breda

De burgemeester van Breda heeft besloten de inrichting C'est Confiance aan de Boschstraat 113 te sluiten voor een periode van drie jaar. Hij hee...
0 reacties
Twitter Facebook Hyves