Ingezonden persbericht



DIPLO KOMT OP EERSTE PAASDAG NAAR DE MELKWEG!

Diplo komt op eerste paasdag, zondag 24 april, naar de Amsterdamse Melkweg voor een exclusief optreden in Nederland. De Amerikaanse DJ/producer werd bekend door zijn producties voor M.I.A. en Santigold en breidde zijn publiek uit met remixes voor o.a. Kanye West, Hot Chip, Bloc Party en Radiohead. Diplo's label Mad Decent is de laatste jaren smaakbepalend geweest. Momenteel heeft hij een grote hit met het nummer 'C'mon (Catch 'Em by Suprise)' in samenwerking met Busta Rhymes en Tiësto. De voorverkoop start op vrijdag 11 februari.

Diplo mag met recht een multitalent genoemd worden. Zijn debuutalbum 'Florida' kwam in 2004 uit op het aan Ninja Tune gerelateerde label Big Dada. en leverde hem een trouwe schare fans op. In de daarop volgende jaren bouwde de open-minded producer met vele samenwerkingen en remixes zijn reputatie verder uit. Voor zijn productie van M.I.A.'s 'Paper Planes' kreeg hij een Grammy nominatie.

Met zijn Mad Decent label bouwde Diplo een platform waarop hij muziek uitbrengt van artiesten die hem inspireren: van frisse underground geluiden als Buraka Som Sistema en Bonde Do Role tot grote namen als Crookers en Rusko, maar ook de Nederlandse Partysquad. Met collegaproducer Switch startte hij het zwaar op Jamaicaanse dancehall geënte project Major Lazer, waarmee hij in 2009 hoge ogen gooide en het hele genre nieuw leven inblies.

Dat Diplo geen rekening houdt met de hokjesgeest blijkt wel dat uit het feit dat hij net zo makkelijk een obscure Braziliaanse act uitbrengt op zijn label als een hit opneemt met Nederlandse producer Tiësto en rapper Busta Rhymes. Hij remixte ook de track 'Sleigh Bells' van Beyonce en zal ook bijdragen aan haar nieuwe album. Op de Nederlandse podia heeft Diplo zich ruimschoots bewezen met zinderende sets tijdens Lowlands 2008 en 5 Days Off 2009 en op de afgelopen editie van Lowlands met Major Lazer. Nu is het tijd voor een serieuze clubshow, op Tweede Paasdag, in de Melkweg. DIPLO
Zondag 24 april -" Melkweg, The Max
aanvang: 23.30 uur - entree: ¤ 17,00 + lidm.
Voorverkoop via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. www.melkweg.nl

-------------------------------------