Ingezonden persbericht



MET PASEN OPEN - Hét paasevenement van Haarlem

Ooit een woonboulevard bezocht waar de lampen door de ruimte liepen en de muur gebruikt werd als tekenblok? De kans is waarschijnlijk klein. Dit jaar organiseert StreetCanvas haar eerste expositie. Tijdens de paasdagen, op 24 en 25 april 2011, in het oude postkantoor in Haarlem, waar nu Stichting Klein Haarlem zich huisvest. De expositie, genaamd MET PASEN OPEN, speelt in op het thema 'de woonboulevard' door kunstenaars uit te nodigen die hier met hun werk goed op aansluiten. Denk aan laserkunst, bijzondere meubels, blacklight, projecties en veel interactieve projecten.

StreetCanvas staat in Haarlem bekend als een inspirerende en vernieuwende organisatie die hedendaagse multimedia kunst zichtbaar maakt in de stad. Naast haar eigen evenement, dat om de 1,5 jaar plaatsvindt, is StreetCanvas vaak aanwezig bij verschillende gelegenheden in Haarlem, maar ook zichtbaar in de rest van Nederland en tijdens internationale projecten.

Waar men enige tijd geleden nog de grote ruimte aan de gedempte oude gracht puur voor praktische redenen bezocht, wordt het oude postkantoor nu gebruikt door Stichting Klein Haarlem en dient het als creatieve broedplaats. In november 2010 is StreetCanvas ook ingetrokken en zag gelijk de mooie kans om een StreetCanvas expo te gaan organiseren. Met de missie van StreetCanvas, multimedia kunstenaars een podium te bieden en zichtbaar te maken voor een groot publiek, in gedachte is het idee voor de expositie ontstaan. De combinatie van nieuwe kunstvormen en het toepasselijke thema, de woonboulevard, is deze expositie hét paasevenement van Haarlem.