Diergaarde Blijdorp


---

Met Pasen: moeraskangoeroes in nieuw verblijf
20-04-2011
Op dit moment wordt er in Blijdorp hard gewerkt om het nieuwe verblijf voor de moeraswallabies in Blijdorp nog voor de Pasen af te hebben. Zoals het er nu naar uitziet gaat dat zeker lukken. De wallabies, die tot dusver tijdelijk waren ondergebracht in het oude berentheater, krijgen nu een verblijf dat helemaal aan hun wensen is aangepast. Het omvat een ruim gebied met droge zandplekken, holen om in te schuilen, struikgewas en natuurlijk zowel zonneplekjes als schaduwgebiedjes...

De kangoeroes krijgen eerst de tijd om rustig te wennen aan hun nieuwe leefomgeving. Dit betekent dat de bezoekers de dieren met Pasen al wel kunnen zien, maar dat zij het verblijf nog niet mogen betreden. Het bezoekerspad loopt namelijk dwars door het gebied heen, zodat bezoekers letterlijk oog in oog kunnen staan met de kangoeroes. Maar eerst moeten de kangoeroes hun territorium goed hebben verkend en eigen gemaakt en dan pas is het tijd voor indringers.

De groep bestaat uit een mannetje en diverse vrouwtjes met jongen. Blijdorp heeft op dit moment zelfs de grootste groep in Europa. Er is een Europees fokprogramma voor deze diersoort. Dat is er vooral voor het instandhouden van de dierentuinpopulatie.