Watersportverbond - KNWV

Laatste test voor aanvang Olympische kwalificatie

donderdag 21 april 2011

Aanstaande zondag 24 april start de Semaine Olympique Hyeres. Dit ISAF wereldbeker evenement biedt de Nederlandse topzeilers de laatste kans om zich optimaal voor te bereiden op de aanstaande nationale Olympische kwalificatiestrijd.

Namens de Delta Lloyd Kernploeg doen de volgende zeilers mee aan deze ISAF wereldbekerwedstrijd aan de Zuid-Franse kust.

⢠Steven LeFevre en Steven Krol in 470 klasse
⢠Marit Bouwmeester in de Laser radial klasse
⢠Rutger van Schaardenburg en Roelof Bouwmeester in de Laser klasse ⢠Twee teams bij de dames match racers:
o Annemiek Bekkering, Annemieke Bes, Mijke Lievens
o Renee Groeneveld, Mandy Mulder, Merel Witteveen
⢠Thierry Schmitter in de Paralympische 2.4mR klasse

Niet aanwezig
Windsurfer Dorian van Rijsselberge geeft de voorkeur aan een
trainingsstage op het Olympische water van Weymouth in Zuid-Engeland. De Texelaar traint daar met een aantal andere zeer ervaren RS:X windsurfers.

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout komen ook niet in actie. Dit duo in de dames 470 klasse had deze wereldbeker niet in het programma staan. Daarnaast is Lisa Westerhof op de weg terug van de ziekte van Pfeiffer. Het duo is van plan weer in actie te komen tijdens de volgende ISAF wereldbekerwedstrijd, de Delta Lloyd Regatta in Medemblik, eind mei 2011.

Het Paralympische Sonar team van Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen zeilt ook niet mee vanwege een blessure van Marcel van de Veen die aan de beterende hand is. Het trio traint weer in de boot maar Hyeres kom te vroeg.

Dat geldt ook voor Barend Kol. De Paralympische zeiler in de 2.4mR klasse moet verstek laten gaan in Hyeres vanwege een blessure.

Niet-kernploegleden
Daarentegen zijn wel een aantal niet-kernploegleden van de partij. Zoals Team Coster (470), Pieter-Jan Postma (Finn) Claire Blom (Laser Radial), Marcelien de Koning (RS:X) en Roy Heiner die samen met ex-Finn zeiler Gert van der Heijden in de Star uitkomt.

Talentploeg
En uiteindelijk er zijn ook een aantal zeilers uit de Talentploeg van het Watersportverbond aanwezig in Hyeres. De meeste van deze zeilers hebben het vizier gericht op 2016.

Zie ons videokanaal www.topzeilen.tv
Voor meer info over de Delta Lloyd kernploeg zie link
Voor meer informatie over SOF Hyeres: http://sof.ffvoile.net/
Volg de Delta Lloyd kernploeg op facebook
http://www.facebook.com/topzeilentv
Volg de Delta Lloyd kernploeg op twitter