Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hilversum, 8 april 2011

DISNEY XD KOMT MET NIEUWE SERIE 'PAIR OF KINGS'

Op zondag 24 april om 11.00 uur gaat op Disney XD de nieuwe Disney serie ''Pair Of Kings'' in premiere. De serie gaat over een tweeling die erachter komen dat ze eigenlijk koning zijn van Kinkow. Hun leven verandert compleet als zij vertrekken naar hun eiland. Lukt het de tweeling om geen ellende te veroorzaken?

Disney XD staat het paasweekend in het teken van stoere series. Hierin past de speciale dubbele eerste aflevering van ''Pair of Kings''. Op zondag 24 april wordt het eerste deel uitgezonden en dan op maandag 25 april deel twee. Voorafgaand is er een marathon van Phineas and Ferb en naar afloop is er een marathon van Zack & Cody. ''Pair of Kings'' ging in september in premiere in Amerika en was de nummer 1 serie voor kids tussen de 6 en 14 jaar op Disney XD. In Pair of Kings zien we in de hoofdrol Mitchel Musso (bekend van Hannah Montana) en Doc Shaw (bekend van Suite Life on Deck).

De 16- jarige tweeling Brady en Boomer hebben een heel gewoon leven. Ze wonen bij hun oom en tante in Chicago. Maar dat verandert allemaal wanneer Mason, een hooggeplaatst lid van een koninkrijk, de tweeling opzoekt op hun school. Brady en Boomer blijken namelijk koningen van het eiland Kinkow. Hun hele leven verandert wanneer ze vertrekken naar het eiland vol bijgeloof en rare gebruiken. Lukt het de tweeling om geen narigheid te veroorzaken? Op het eiland maken ze kennis met Makayla, de dochter van Mason en met Lanny een ontevreden neef. Vooral Lanny maakt het de broers graag lastig en doet er alles aan om zelf koning te worden.

Disney XD is dé televisiezender voor stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Het station daagt kids uit en neemt hen mee in de wereld van sport, gaming, avontuur en muziek. En alles met een grote dosis humor. Kortom: Disney XD is fun! De televisiezender is dagelijks te zien van 06.00 's ochtends tot 18.00 's avonds en digitaal 24 uur te ontvangen via UPC op kanaal 503. Daarnaast verschijnt maandelijks het Disney XD Magazine.