VerkeersInformatieDienst

Proeven met verhoging van maximumsnelheden

24 april 2011, 06:00
Dit jaar worden er op diverse snelwegen proeven gehouden met een hogere maximumsnelheid. De minister
Sinds maart is op de afsluitdijk al sprake van een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Daar komen nog andere snelwegen bij.

Vanaf de maand mei zal de maximumsnelheid op de A2 tussen het knooppunt Everdingen en het knooppunt Deil worden verhoogd naar 130 kilometer per uur, echter geldt dit niet tijdens de drukke spitsuren. Dan gaat de maximumsnelheid afhankelijk van de verkeersdrukte omlaag.

Op de A6 tussen Almere Buiten Oost en het knooppunt Joure mag vanaf mei tussen 19:00 uur en 06:00 uur 130 kilometer per uur worden gereden.

Ook op de A16 tussen het knooppunt Moerdijk en het knooppunt Galder mag vanaf de maand mei buiten de spitsuren om 130 kilometer per uur worden gereden.

Vanaf de maand juli komen daar nog de A17/A58 tussen het knooppunt Klaverpolder en het knooppunt Zoomland bij, de A32 tussen Steenwijk en Heerenveen-Zuid, de A37 tussen Hoogeveen en Klazinaveen en de A58 Bergen op Zoom - Vlissingen tussen de afrit Rilland en de afrit Rithem.

Op al deze wegen geldt de verhoging 24 uur per dag.

Rijkswaterstaat bekijkt wat de effecten zijn op de doorstroming, de omgeving en de verkeersveiligheid. Ook wordt onderzoek gedaan naar gedragsaspecten van weggebruikers.