Politie Twente

Bromfietser gewond bij eenzijdige aanrijding Enschede
Een 44-jarige bromfietser uit Enschede raakte zaterdag 23 april gewond bij een eenzijdige aanrijding.

Zaterdagavond 23 april omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Volksparksingel in Enschede. Een 44-jarige bromfietser uit Enschede was gevallen nadat hij vermoedelijk tegen een trottoirband was gereden. Hij raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011037808)

Automobilist gewond bij aanrijding Enschede
Een 61-jarige automobilist uit Enschede raakte zaterdag 23 april gewond bij een aanrijding in Enschede.

Zaterdagmiddag 23 april omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Knalhutteweg in Enschede. Een 62-jarige automobilist uit het Duitse Ahaus reed over de Knalhutteweg, gaande in de richting van de Duitse grens. De man wilde een voorhem langzaam rijdende/stilstaande 61-jarige automobilist uit Enschede inhalen, omdat deze naar het tankstation wilde afslaan. Uit tegengestelde richting kwam een automobilist en de 62-jarige schrok hiervan en moest een stuurcorrectie maken. Hierbij kwam hij in aanrijding met de 61-jarige automobilist. Beide auto's kwamen tot stilstand tegen de auto van een 51-jarige man uit Ahaus. Uit voorzorg werd het dak van de auto van de 61-jarige verwijderd. De 61-jarige man werd voor controle door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De auto van de 61-jarige man en de auto van de 62-jarige man moesten worden afgesleept. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011037723)

Twee mannen aangehouden voor vernieling auto en diefstal fietsen Enschede
Een 19- en 20-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden zondag 24 april aangehouden, omdat zij een auto vernield hadden en er vandoor gingen met twee gestolen fietsen.

In de nacht van zaterdag op zondag 24 april omstreeks 02.30 uur werd een 19-jarige automobilist op het Stationsplein aangesproken door twee onbekende mannen. De mannen wilden naar huis gebracht worden door de automobilist. Toen de 19-jarige automobilist dit weigerde kreeg hij een fiets op zijn auto gegooid. Het tweetal ging er daarna snel van door met twee gestolen fietsen. De politie werd direct ingeschakeld. Op de Parkweg kon het tweetal worden aangehouden. Beide mannen (19 en 20 jaar) uit Enschede zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011037852)

Motorrijder gewond bij aanrijding Oldenzaal
Een 48-jarige motorrijder uit Borne raakte zaterdag 23 april gewond bij een aanrijding met een automobilist in Oldenzaal.

Zaterdagmiddag 23 april omstreeks 14.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de rotonde Essenlaan / Provinciale rondweg in Oldenzaal. Een 49-jarige automobilist uit Almelo reed over de rotonde, komende vanaf de Provinciale rondweg. De automobilist verklaarde bij het aanrijden van de rotonde op de verkeerde rijbaan gezeten te hebben. Hij moest op de binnenste rijbaan komen, maar reed op de buitenste rijbaan. Pal na de rotonde draaide de man linksom en negeerde een dubbel doorgetrokken streep op het wegdek. Tijdens deze draaimanoeuvre zag hij een motorrijder over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 48-jarige motorrijder en zijn mede opzittende, een 46-jarige vrouw uit Borne, kwamen ten val. De 48-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Proces-verbaal zal worden opgemaakt tegen de 49-jarige automobilist. (2011037697)

83-jarige fietsster gewond bij aanrijding Haaksbergen
Een 83-jarige fietsster uit Haaksbergen raakte zaterdag 23 april gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Zaterdagmorgen 23 april omstreeks 11.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Wiedenbroeksingel in Haaksbergen. Een 83-jarige vrouw uit Haaksbergen fietste over de Wiedenbroeksingel. De vrouw wilde links de singel over steken maar keek niet goed uit. Op dat moment reed een 45-jarige automobilist uit Haaksbergen naast haar. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw kwam ten val en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011037658)

Man aangehouden voor bedreiging horecapersoneel Hengelo
Een 25-jarige man uit Hengelo werd zondag 24 april aangehouden, omdat hij na een onenigheid in een horecagelegenheid het personeel bedreigde. De man raakte omstreeks 03.00 uur betrokken bij een opstootje in een horecagelegenheid aan de Marktsteeg en moest het pand verlaten. Dit weigerde de man, waarna hij het personeel ernstig bedreigde. Ook probeerde de man een medewerker te bijten. Hij werd direct overgedragen aan de politie en is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011037844)

Met 1,35 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Nijverdal
Een 35-jarige automobilist uit Nijverdal raakte zaterdag 23 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdag 23 april omstreeks 21.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Rossinistraat in Nijverdal, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 35-jarige man uit Nijverdal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,35 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011037785)

Alcoholcontrole
Gemeente Twenterand
De politie heeft op zaterdag 23 april tussen 15.45 uur en 21.00 uur een alcoholcontrole gehouden in de gemeente Twenterand. Gecontroleerd werd op de Schout Doddestraat en Oosteinde in Vriezenveen, Hoofdweg en Sibculoseweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk, Vriezenveenseweg en Flierdijk in Vroomshoop en op de Rohorst en Vroomshoopseweg in Den Ham.

Van de 610 gecontroleerde bestuurders bleken zeven bestuurders een te hoog alcoholpromillage te hebben. Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Een bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en was zijn voertuig onverzekerd. Tegen allen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vier bestuurders kregen onder andere een proces-verbaal voor het niet hands-free telefoneren, het niet dragen van een autogordel en een onleesbaar kenteken.

Alcohol in het verkeer is ongevaloorzaak nummer een. Jaarlijks vallen er vele verkeersdoden en ernstig gewonden door alcohol in het verkeer. De alcoholcontrole heeft dan ook tot doel het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. De controle heeft een preventieve doelstelling. Door deze alcoholcontroles worden bestuurders ook bewust gemaakt van de risico' s van alcohol in het verkeer. (2011001507)

17-jarige aangehouden voor bedreigen en beledigen politieagenten Enschede
Zondagmorgen 23 april omstreeks 03.45 uur moest de politie op de Van Lochemstraat in Enschede vechtersbazen scheiden van elkaar. Toen de 17-jarige Enschedeër door de politieagenten in bedwang werd gehouden, uitte de hij zeer zware bedreigingen en beledigingen tegen de agenten. Hierop werd de 17-jarige aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011037861)

Twee mannen aangehouden voor mishandeling Hengelo
Een 21-jarige man uit Doetinchem en een 24-jarige man uit Enschede werden zondag 24 april omstreeks 04.00 uur aangehouden, omdat zij zonder reden twee mannen hadden mishandeld. Twee mannen uit Borne liepen over de Enschedesestraat in Hengelo toen zij werden aangesproken door drie onbekende mannen. Hierop werd het tweetal direct geslagen door twee van de drie mannen. De politie werd ingeschakeld en kon het tweetal aanhouden. Tijdens de aanhouding wilden de mannen nogmaals de slachtoffers aanvliegen. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011037859)

21-jarige man aangehouden voor poging doodslag Enschede
Een 21-jarige man uit Almelo werd zondag 24 april aangehouden, omdat hij verdacht wordt een 23-jarige man met een steekwapen verwond te hebben.

Zondagmorgen 24 april omstreeks 05.00 uur kreeg de politie melding van een steekpartij op de Stadsgravenstraat in Enschede. Een 23-jarige man bleek, vermoedelijk door een steekwapen, enkele verwondingen te hebben opgelopen. De man werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een 21-jarige man uit Almelo kon direct worden aangehouden. Hij wordt verdacht de 23-jarige man met een steekwapen verwond te hebben. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij en de 21-jarige Almeloër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011037887)

Vier personen aangehouden voor mishandeling Enschede
Zondagmorgen 24 april omstreeks 04.45 uur zag een oplettende taxichauffeur dat één man door meerdere mannen werd mishandeld op de Piet Heinstraat in Enschede. Hij schakelde direct de politie in. Toen de politie arriveerde gingen de belagers er snel vandoor. Een 23-jarige man uit het Duitse Steinfurt bleek door vier jongens te zijn mishandeld. Na een korte achtervolging kon de politie de vier Enschedese jongens (16, 17, 17, 18 jaar) aanhouden. De 23-jarige werd door de politie naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling van zijn verwondingen. De vier jongens zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling. (2011037894)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

24 april 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --