Politie Zeeland


---

641-2011 Diefstal bij zelfbedieningskraampje, Kruiningen
Bij de Zeeuwse politie kwam zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur een melding binnen dat er een zak aardappelen en een geldkistje waren gestolen bij een zelfbedieningskraampje aan de Zanddijk in Kruiningen.

Agenten kwamen ter plaatse en kregen van de aangever een duidelijk signalement van de verdachte te horen. Zij hebben een onderzoek ingesteld en een klein uurtje later troffen zij in de buurt een man aan op een fiets. Deze man voldeed aan het opgegeven signalement, dus de agenten hebben hem aangehouden op verdenking van de diefstal.

Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek naar de verdachte waren de agenten er achter gekomen dat de man mogelijk bij nog meer diefstallen uit zelfbedieningskraampjes betrokken was geweest.

De man, 30 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en hij wordt gehoord over de verschillende zaken waarvan hij verdacht wordt.

Toen de agenten de man aantroffen was hij op een zilverkleurige Batavus Staccato-fiets aan het rijden. Gezien de handel en wandel van de man, hebben de agenten het vermoeden dat deze fiets van diefstal afkomstig is. De fiets staat in ieder geval niet als gestolen geregistreerd. Er is dus geen aangifte gedaan van de diefstal van de fiets.

Mocht iemand een zilverkleurige Batavus Staccatofiets missen, dan wordt hij/zij verzocht aangifte te doen van deze diefstal. De fiets is voorzien van de nodige kenmerken, dus als er een aangifte gedaan wordt kan hij makkelijk naar de eigenaar herleid worden.