Politie Gelderland-Zuid

Scooter overval aangetroffen

Politie roept getuigen op

Nijmegen, 24-04-2011 o De scooter die zaterdagmiddag is gebruikt bij de overval op de juwelier op Plein 44 is zaterdag aan het eind van de middag aangetroffen op de Vleeshouwerstraat. Het Overvallenteam doet verder onderzoek naar de overval en wil graag in contact komen met getuigen die hebben gezien dat de overvallers de scooter daar hebben achtergelaten.

Zaterdagmorgen vond rond 09.30 uur een overval plaats op de juwelier. Toen de eigenaar zijn winkel wilde openen aan de achterkant van het pand, werd hij belaagd door twee mannen. Hierop ontstond een vechtpartij, waarbij de eigenaar en één van de overvallers door een aantal dranghekken in een daarachter gelegen bouwput vielen. De eigenaar raakte hierbij gewond. De twee overvallers wisten uiteindelijk via een scooter die klaarstond, en met daarop een derde dader, te vluchten.

De politie startte direct een onderzoek. Ter plaatse werd met verschillende getuigen gesproken. De Technische Recherche heeft sporenonderzoek gedaan. Rond 17.30 uur werd door agenten een scooter aangetroffen op de Vleeshouwerstraat ter hoogte van de Mussengas. Onderzoek wijst uit dat het gaat om de scooter die bij de overval gebruikt is. Het vermoeden bestaat dat de overvallers de scooter hier hebben achtergelaten. De scooter is in beslaggenomen voor verder onderzoek.

Getuigenoproep
Het Overvallenteam wil graag in contact komen met getuigen die hebben gezien dat de overvallers de scooter op de Vleeshouwerstraat hebben achtergelaten. Ook wil het Overvallenteam graag weten of mensen hebben gezien dat de daders vanaf de Vleeshouwerstraat zijn overgestapt in een ander vervoermiddel en in welke richting zij zijn weggegaan. Het gaat om een grijze scooter van het merk Aprilia, type Sportcity. Hebt u informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het Overvallenteam op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (10)

Laatst gewijzigd 24-04-2011 11:27 | © Regio Gelderland-Zuid |