Politie Gelderland-Zuid

Geen grote incidenten piratenfestijn

Tiel, 24-04-2011 o Zaterdagavond vond het Mega Piraten Festijn plaats op de Waalkade. Enkele duizenden mensen bezochten het evenement. Er hebben zich geen grote incidenten rondom het evenement voorgedaan.

De politie hield toezicht rondom het evenemententerrein en de Waalkade. Rond 23.30 uur hield de politie een 46-jarige Tielenaar aan op verdenking van mishandeling van een 26-jarige man uit Beuningen. De 26-jarige deed aangifte, waarop de Tielenaar werd aangehouden. Hij heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en is zondagmorgen in vrijheid gesteld.

Een aantal feestgangers werd uit de feesttent gezet vanwege hinderlijk gedrag. Daarnaast werden er 21 bekeuringen uitgereikt voor diverse overtredingen, waaronder wildplassen, het op straat bij zich hebben van een geopende verpakking alcohol, parkeren zonder vergunning, parkeren op het trottoir, baldadigheid en het niet kunnen tonen van een ID-bewijs.

893 blaastesten bij alcoholcontrole
Het team Verkeershandhaving hield van 22.00 tot 02.00 uur een alcoholcontrole rondom het evenemententerrein. In het begin van de avond werd gecontroleerd bij de rotonde Rivierenlandlaan met de Laan van Westroijen. Later op de avond werd gecontroleerd op de rotonde Beldert. In totaal werden 893 blaastesten afgenomen. Twaalf bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Beiden bleken al meerdere keren aangehouden te zijn voor het rijden onder invloed. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.
(10)

Laatst gewijzigd 24-04-2011 12:54 | © Regio Gelderland-Zuid |