Politie Zeeland


---

642-2011 Korte-broeken-dief krijgt spijt in Axel
Zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur bevond een 33-jarige Axelaar zich in een sportzaak in de Passage in Axel.

Hij was daar met nog vier vrienden van hem. De Axelaar ging een korte broek passen in een paskamer en besloot deze maar meteen aan te houden. Hij deed zijn eigen broek er overheen en rende het pashokje en de winkel uit. Zijn verbaasde vrienden achterlatend.

De winkelier belde de politie en twee agenten van de Zeeuwse politie kwamen ter plaatse om de aangifte op te nemen. De verbaasde vrienden besloten intussen om de broek met z'n allen af te rekenen.

Op het moment dat de agenten de Passage inliepen, meldde de dief zich bij hen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met een officier van justitie kreeg de Axelaar een kenen.

Op het moment dat de agenten de Passage inliepen, meldde de dief zich bij hen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met een officier van justitie kreeg de Axelaar een boete opgelegd van E 150,-. Deze betaalde hij meteen.

643-2011 Aanrijding met dronken automobilist, Scharendijke
Zaterdagmiddag rond 17.45 uur reed een 56-jarige Poolse automobilist in de Dijkstraat in Scharendijke tegen een geparkeerde auto aan.

Omdat het vermoeden was dat de Pool gedronken had, is de politie ingeschakeld. Toen twee agenten van de Zeeuwse politie op de plaats van de aanrijding kwamen hebben zij een blaastest afgenomen bij de Poolse man. Hij bleek bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd door de agenten en op het bureau heeft hij een verklaring afgelegd. Hij vertelde de agenten dat hij twee biertjes had gedronken.